A Zöld Matek oldallal az a célunk, hogy a szülőknek és pedagógusoknak megmutassuk, hogyan lehet az élet mindennapjaiba és a tanulás különböző területeibe belecsempészni a környezettudatos szemlélet átadását. Bár ez az oldal csak egy területre, a matematika gyakorlására fókuszál, de alapvetően a kreatív környezeti neveléshez szeretnénk ötleteket adni.

Ha pedagógusként követed az oldalt, most egy érdekes, kreatív pályázatot ajánlok a figyelmedbe. Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. „Közös érdek a lámpa hulladék szelektív gyűjtése” című országos tájékoztató kampányának keretében várja a pedagógusok megvalósított ötleteit az alábbi címmel:

„Te hogyan mesélsz a lámpahulladékról?”

A kampány arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a kijelölt gyűjtőpontokon, illetve gyűjtőpartnereknél szabaduljanak meg a hulladék fényforrásoktól. Különösen fontos a lakosság körében tudatosítani, hogy a veszélyes anyagokat is tartalmazó energiatakarékos égők és lámpák nem kerülhetnek a kommunális hulladékba!

Ennek az üzenetnek a közvetítésében segíthetnek most a vállalkozó kedvű pedagógusok. A környezeti nevelés keretében egy rövid szemléletformáló foglalkozással te is fel tudod hívni a gyermekek figyelmét a fényforrás hulladék létezésére, szelektív gyűjtésének fontosságára és újrahasznosításának eredményeire.

Beszélj egy alkalommal a gyerekeknek arról, mi jellemzi a  fényforrás hulladékokat, miért kell szelektíven gyűjteni az elhasznált izzókat, hogyan működik a kezelésükre kiépült országos visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszer.

Van már ötleted egy érdekes foglalkozásra?

Akkor szeptember 1. és szeptember 15. között valósítsd meg a csoportoddal, osztályoddal. Utána pedig röviden számolj be a pályázatodban az eseményről és a tapasztalataidról!

Miért érdemes pályáznod?

  1. A legjobbak értékes díjban részesülnek: A zsűri által kiválasztott legjobb 20 pályázat tulajdonosának 1-1db (összesen 20 db) Electro-Coord logóval ellátott Powerbank, hordozható mobiltöltő kerül átadásra.
  2. A megvalósított ötleted bekerülhet a jó gyakorlatok közé.
  3. A tanévet azzal a jó érzéssel kezded, hogy hasznos és érdekes tudást adtál át a gyerekeknek. 🙂

A pályázat részletes kiírását a Lámpahulladék blogon találod.

Nem titok, hogy van egy kis szerepünk a pályázat lebonyolításában. Ha kérdésed van, vagy biztatásra van szükséged, nyugodtan írj a palyazat@zoldtartalom.hu címre.

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!