Rólam

Burgmann Nóra

Burgmann Nóra

A Zöld Matek megalapítója

3 gyermek anyukájaként nagyon fontosnak tartom a tudatos magatartást, a fenntarthatóságra nevelést és a környezet védelmét.

Miért Zöld?

Régóta foglalkozom magánemberként a környezetvédelem témakörével, és anyaként nap mint nap tapasztalom, milyen fontos az egészséges és környezettudatos életre nevelni gyermekeinket. Minél korábban kezdjük ezt, annál jobban beépül mindennapjainkba.

Az egyetemen marketing szakon végeztem és tudom, hogy a marketing eszközöket olyan pozitív és zöld célokra is használhatjuk, mint a környezettudatos szemlélet megismertetése és elterjesztése.

Miért Matek?
Már gyermekként is a számok, a matematikai kérdések keltették fel a figyelmemet. Pénzügyi és projekt menedzseri munkakörben dolgozó közgazdászként pedig láttam, mennyi területen lehetne használni az iskolában megszerzett tudást a hétköznapi életben is.

 

Ehhez azonban olyan feladatok, gyakorlatok kellenek, amik a való élet problémáira adnak választ. Megmutatják, hogy a matematika nem egy elvont tudomány, ahol számokkal, képletekkel, ábrákkal és függvényekkel dolgozunk, hogy a végén kapjunk egy eredményt, amit kétszer alá lehet húzni. 🙂

 

Ez a honlap ezt a két érdeklődési területet köti össze: érdekes ötleteket és megoldásokat szeretnék kínálni arra, hogy a gyerekek a iskolára felkészülés és a matek gyakorlása közben a fenntarthatóság és a környezetvédelem összefüggéseit kutassák, és felfedezzék a környezettudatos életmód értékeit.

Save

Miről tanulok, hogy a honlap tartalma egyre értékesebb legyen?

Az oktatásban alkalmazható új digitális megoldásokról:  European Schoolnet Academy „Introducing Technology-Enhanced Teaching” online kurzus
A hulladék-ügyről: a Humusz Szövetség által tartott „Tényleg a szelektív gyűjtéstől leszünk környezettudatosak? A hulladékról másként” c. előadássorozat
A Dr. Jane Goodall nevéhez fűződő Roots and Shoots (Rügyek és Gyökerek) környezeti nevelési programról.