Augusztus utolsó péntekének estéje már hagyományosan az Állatkertek Éjszakájának időpontja. 2012 óta évről évre egyre több állatkert várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással a kalandvágyó látogatókat.

Idén augusztus 25-én leshetitek meg az állatkert lakóinak éjjeli életét. Az Állatkertek Éjszakája nem egyszerűen az Állatkert hosszabb ideig, akár éjfélig tartó nyitva tartását jelenti. Különleges, egyedi, a nappalitól eltérő programokon vehettek részt ilyenkor. Azonban vannak olyan helyszínek, amelyekben az éjszakai látogatást rosszul viselő állatok laknak. Velük továbbra is csak a nappali látogatás alkalmával  találkozhattok.

Az alábbi 12 helyszín vár nyitott kapukkal és egyedi programokkal:

Fővárosi Állat- és Növénykert

Budapesten az állatkert különböző pontjain 23 helyszínen folyamatos, illetve előre meghirdetett időpontban megtartandó bemutatókra kerül sor, az óriáskígyó simogatástól a különböző látványetetéseken és állattréningeken át egészen az oroszlánfókák esti akrobatikus műsoráig.

Három közeli helyszínre kombinált jegyekkel is el lehet jutni, ezek az Állatkertek Éjszakája ideje alatt a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Budakeszi Vadasparkba és a Tropicariumba is érvényesek.

Tropicarium Budapest

A Tropicariumban 20-24 óra között kőhal, aligátor, kígyó és muréna etetéssel várják a látogatókat.

Budakeszi Vadaspark

A vadaspark 19:00 órától éjfélig várja izgalmas éjszakai programokkal az érdeklődőket: éjszakai szakvezetésekkel, „Vakkaraván”-nal, interaktív játszópulttal és előadásokkal készülnek a látogatásotokra.

Debreceni Állat- és Növénykert

Debrecenben is várják az éjszakai látogatókat. A részletes programot még később teszik közzé.

Xantus János Állatkert

Győrben, a Xantus János Állatkertben 16 órától meghosszabbított nyitva tartással 22 óráig várják a látogatókat. A hangulatos fáklyákkal megvilágított sétányokon izgalmas programokban lehet részetek.

Jászberényi Állat- és Növénykert

Jászberényben 19:30-tól 23:30-ig tartanak az éjszakai látogatás programjai.

Kecskeméti Vadaskert

A vadaskert ezen a nyáron többször is meghosszabbított nyitva tartással várta a látogatókat. Ezen a pénteken is érdemes ellátogatni a helyszínre.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Az állatkert hosszabbított nyitva tartással, 9.00 és 23.00 között várja a látogatókat. Az érdeklődők az este folyamán testközelből ismerkedhetnek meg a „nemszeretem” állatokkal, azaz a hüllőkkel, kétéltűekkel és rovarokkal. A testközeli ismerkedés lehetővé teszi, hogy legyőzd félelmedet és megismerd az állatok értékeit. Az élő szóval kísért látványetetések során elsősorban az éjjel aktív állatok természetes viselkedését lehet megfigyelni, mint pl. a tigrisekét, a leopárdokét, a medvékét, a kúszósülökét vagy éppen a mosómedvékét.

Pécsi Állatkert

Az állatkertben 17 órától 22:30-ig várnak a programok: látványetetések, ismerkedés az állatokkal, fizikai kísérlet, távcsöves bemutató és éjszakai túra is van a választékban.

Tisza-tavi Ökocentrum

Ezen az estén Poroszlón is hosszabbított nyitva tartás és programok várják a látogatókat az Ökocentrumban.

Szegedi Vadaspark

A vadaspark élményekben és izgalmakban bővelkedő éjszakai családi programmal, látványos állatetetésekkel és izgalmas állatsimogatóval készül erre az éjszakára. 19 órától 23 óráig várják az érdeklődőket.

Veresegyházi Medveotthon

A Medveotthon is várja ezen a pénteken a késői látogatókat. A részletes program még nem elérhető a honlapon.

A felsoroltakon kívül még rengeteg hazai állatparkot érdemes megismerni. Böngészd a tavalyi gyűjteményünket: 34 állati jó hely Magyarországon.

A legújabb feladatlap egy játékos szám-kód rejtvény 2. és 3. osztályosoknak. Kattints  a képre és már nyomtathatod is!
Zold_matek_feladatok_2osztaly_3osztaly_1
Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!