Ahogy a legtöbb családban, nálunk is van néhány LEGO rajongó gyermek (és felnőtt). Kerülgetjük, rakosgatjuk a sok kis színes kockát és néha elégedetlenkedünk, ha egy-egy új különleges jármű a megszerzés és összeszerelés után egy héttel már nem köti le a megajándékozottat. Ennek ellenére még mindig első helyen végez nálunk a LEGO a hasznos játékok listáján.

Bár ömlenek ránk az újabb és újabb különleges készletek reklámjai, próbálunk tudatosan küzdeni a felesleges vásárlás ellen. Nem mindig sikerrel. De amikor a fenti képhez hasonló alkotások születnek, akkor belátjuk, hogy a legózás fejleszt, tanít és kreatívvá tesz. Persze ehhez le kell ülni a csemetével játszani, hiszen a közös építés alatt lesi el az alkotói ötleteket, különleges megoldásokat, szerelési praktikákat és azt a folyamatot, ahogyan ezeket a fantáziánkban megjelenő tárgyak megvalósítására használjuk.

A képen szereplő ház már a legkisebb (7 éves) önálló alkotásaként született. Nem irányította senki a tanácsaival. Mégis került a házra sok-sok napelem, nagy ablakok eresztik be a fényt a szobákba. A kertben háziállatok, kis veteményes, kerti kút és vízgyűjtő van. Azért túlzásba nem esett a kis legény. A szélerőműnek látszó építmény valójában egy almafa, alatta ládában a begyűjtött termés 🙂

A mai feladatlap 3. osztályosoknak készült:

Zold_matek_feladatok_3osztaly17

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!