Most itt a lehetőség, hogy a középiskolás diákok kreatívan használják a digitális technikákat, miközben alkotásukkal a hulladékgazdálkodás tévhiteire hívják fel a figyelmet! A legjobb műveket beküldő csoportok mítoszvadászatra indulhatnak egy egész napos hulladékos élményprogram keretében.

Jól hangzik, ugye?

A MÍTOSZVADÁSZAT kínálja ezt a klassz lehetőséget középiskolás diákok és tanáraik számára. A KEXPORT Környezetipari Nonprofit Kft. által meghirdetett pályázat célja a hulladékgazdálkodás mítoszainak bemutatása és a mítoszok mögött rejlő valóság megismertetése a 14-18 éves korosztállyal.

Kik és mivel pályázhatnak?

10-30 fős csoportok kreatív munkáit várják. Olyan képi anyagokat, amelyekben bemutatásra kerül, hogy a hulladékgazdálkodás területén milyen félreértésekkel, tévhitekkel, és ehhez képest milyen valósággal lehet találkozni nap, mint nap. A képi anyag elkészítése során elsősorban a szelektív hulladékgyűjtéshez, a szelektíven gyűjtött anyagok hasznosításához kapcsolódó témákban várják az egyedi ötleteket.

Hol? Mikor? Hogyan?

Ha meg szeretnétek nyerni az egy napos kirándulások egyikét, gyorsan kell dönteni és alkotni! A pályázatok beadási határideje január 31!

Minden fontos információt megtaláltok a PÁLYÁZAT HONLAPJÁN és az alábbi pályázati kiírásban:

mitoszvadasz_palyazati_felhivas

Mivel 2014-es indulásunk óta az akkor nyolcadikos diákok ma már középiskolások és látogatóink közül sok gyermeknek van nagyobb testvére is, itt a Zöld Matek blogon figyelemmel kísérjük a programot: a következő hetekben mi is írunk a hulladékgazdálkodás mítoszairól, beszámolunk a legjobb pályázatokról és hírt adunk a nyertes csapatok kirándulásairól is.

A Mítosz Vadászat pályázat az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságának támogatásával valósul meg. Pályázati azonosító: OKTFNHI-LSZF/2015-01 – „A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálásra fordítható támogatás” – www.szelektalok.hu

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!