45 évvel ezelőtt Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató kezdeményezésére indult el a Föld Napja mozgalom, hogy felhívja a világ lakosságának figyelmét a Föld természeti környezetének megóvására. A világméretű mozgalomhoz hazánk 25 éve csatlakozott, a Föld Napja Alapítvány létrehozásával.

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Ez a Föld Napja mozgalom egyik jelmondata. Hazánkban is évről évre egyre többen csatlakoznak a mozgalomhoz. Ezen a napon a legtöbb hírműsor foglalkozik a környezettudatos személettel és a globális problémákkal. Környezetvédelmi témájú könyvek, filmek jelennek meg és új kutatási eredményekkel találkozhatunk.

De mit tehetünk mi? A programsorozathoz csatlakozó szervezetek ma már rengeteg ötletet adnak nekünk: egy fa ültetése, közös terek takarítása, takarékos fogyasztás és szelektív hulladékgyűjtés csak néhány a könnyen megvalósítható ötletek közül.

A Föld Napja ma már arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy ne csak ezen az egy napon figyeljünk környezetünkre. A mindennapokba kell beépítenünk tudatosan a környezet védelmét. Már egy szokásunk megváltoztatása is segítheti a Földet. Érdemes kipróbálni pl. a húsmentes hétfőt, az autómentes napot, a komposztálást vagy a csomagolásmentes vásárlást.

A Föld Napjához kapcsolódó matek feladatlap 2. osztályosoknak készült:

masodikosoknak_9

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!