A környezetvédelem ma már divatos témának számít, így rengeteg helyről szerezhetjük be a számunkra fontos információkat. A Zöld Matek feladataihoz mi is követjük a nemzetközi és hazai zöld híreket. Íme a kedvenc hazai forrásaink listája (ABC sorrendben) – rövid indoklással:

  • Greenfo – zöld iránytű a neten: itt mindent megtalálhatsz, ami igazán aktuális és fontos. Folyamatosan frissülő hazai és nemzetközi hírek, környezetvédelemmel kapcsolatos adatbázisok, tematikus gyűjtemények segítik az eligazodást. Te is hozzájárulhatsz az oldal tartalmához pl. vélemény, képek, hírek beküldésével.
  • Hulladékból termék – gyűjtsünk együtt szelektíven: Hulladék témakörben részletes információkat találsz ezen az oldalon. Kezdő érdeklődőknek jó kiindulási pont, mivel itt megtalálhatod a hulladékkezelés alapjairól szóló érthető magyarázatokat. Az oldal aktuális környezetvédelmi híreket és programokat kínál. Fontos események „otthona”: pl. Hulladékból Termék Kiállítás, Tükörben a Világ Kiállítás, Európai Hulladékcsökkentési Hét stb.
  • Humusz Szövetség – Úton a „nulla hulladék” felé: Ha az előző honlap segítségével már tisztán láthatod az alapokat, a Humusz megmutatja, hova kell eljutnunk hulladék ügyben. Gyakorlatias, hiteles csapat, akiktől valódi hasznos tanácsokat kaphatsz. Rengeteg információt kínálnak oktatási témakörben is és ők segítik a hazai Ökoiskola és Zöld Óvoda program terjedését is.
  • ReCity Magazin – kulcs az élhető városhoz: Szerethető, egyedi hangulatú zöld magazin. Itt is aktuális témákat találhatsz, de elsősorban a városi élet szemszögéből. Jó példákat és hasznos tanácsokat kaphatsz, ha követed az oldalt.
  • WWF Magyarország: Természetvédelem, növény- és állatvilág témakörben a kedvenc nemzetközi szervezetünk. Itt megismerheted a hazai és nemzetközi problémákat és azok megoldásának valódi lépéseit.

Neked is van kedvenced? Írd meg a cikk alatt egy hozzászólásban, melyik oldalt és miért ajánlod!

A legújabb feladatlap 5. osztályosoknak készült:

Zold_matek_feladatok_5osztaly17

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!