Ha érdekel a fenntartható életmód, követed a környezettudatos szemlélet kialakításában segítő oldalakat, biztos te is tapasztalod, hogy már nincs idő mindent elolvasni.

Ez egyrészt jó hír, mert azt jelenti, egyre többen foglalkoznak a környezettudatosággal, azon belül pedig egy-egy részterületre fókuszálva is szuper blogokat, közösségi felületeket találsz, ahol az adott témakör minden apró részletét megismerheted.

Másrészt viszont egy idő után elérkezel a befogadóképességed és szabadidőd határára, ahol már nem tudsz több időd tölteni a monitor előtt. Ilyenkor érdemes kiválasztanod azt a pár embert, akinek a véleményére a leginkább kíváncsi vagy, akinek az életszemléletét követendőnek tartod.

Mivel emberek tömegei küzdenek nap mint nap azzal, hogy nincs elég idejük a rengeteg hasznos online tartalmat elolvasni, kellett egy praktikus megoldás.

Ez lett a podcast.

Hogy mi is pontosan a podcast? Egy rendszeresen jelentkező internetes rádióműsor. Ma már bárki indíthat podcast műsort, és ennek epizódjait az érdeklődők sokféle alkalmazás segítségével hallgathatják saját eszközeiken. Az epizódokat letöltheted és akkor is meghallgathatod, ha éppen nem vagy net közelében.

Miért lehet ez számodra érdekes?

Mert egy rádióműsort bárhol és bármikor meghallgathatsz. Elindíthatod otthon főzés vagy pakolás közben, de hallgathatod utazás vagy pihenés alatt is.

A jó hír, hogy a magyar nyelvű podcast műsorok száma is folyamatosan növekszik, és a kínálatban egyre több a környezettudatossággal, fenntarthatósággal foglalkozó műsor.

Ezekből ajánlok most neked hármat, amiket érdemes neked is figyelemmel követned.

3 zöld podcast, ami neked is a kedvenced lesz

Ökoanyu – egyszerűen zöld

„Fenntarthatóság a mindennapokban.”

Nincs egy göncöm se! – Holy Duck!

„A Holy Duck! blog podcast csatornája, amelyen Mengyán Eszter újságíró, blogger mesél a környezettudatos ruhatár kialakításáról. Emellett még többet tudhatsz meg arról, mi a baj jelenleg a divatiparral, hogyan lehet tudatosabban ruhát vásárolni. Megismerkedhetsz magyar slow fashion márkákkal és a fenntartható divat magyar szakértőivel. Valamint olyan hétköznapi emberekkel is, akiknek valamilyen szempontból izgalmas ruhatáruk van.”

Kacatmentes Otthon – Bitay Andrea

„Vannak beszélgetések, amiket az írott blogomon (maisonblog.hu) nem tudok igazán átadni az olvasóknak, ezért született meg a podcast ötlete. Vendégeimmel arról beszélgetünk, hogyan találhatunk vissza a zsúfoltságmentes otthonhoz, miként vethetünk gátat a felesleges fogyasztásnak és hogyan alakíthatjuk ki azt az egyszerű, természetes életteret, amire vágyunk.”

Természetesen van több zöld témával foglalkozó podcast műsor is, de a fentiek mindegyike könnyen fogyasztható, élvezhető és nagy segítséget adnak neked, ha elindultál a környezettudatosság útján.

Ha most ismerkedsz a podcast világával, ezekben a műsorokban biztosan nem fogsz csalódni. Visszamenőleg meg tudod hallgatni az összes eddigi epizódot, aztán hétről hétre várhatjuk együtt az új témákat. 🙂

Ma az ovisoknak mutatunk egy új feladatlapot. Miközben megoldjátok, beszélgethettek a közlekedésről, az időjárásról és az állatok védelméről is. Kattints a képre és nyomtasd ki a letölthető PDF-et:

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!