Az elmúlt hetekben kaptunk már egy kis ízelítőt az igazi őszi ködös, hűvös és sötét napokból. Egyre több időt töltünk a négy fal között. Eljött az ideje a benti kreatív elfoglaltságoknak.

Éppen időben, hiszen ha ügyes és előrelátó vagy, akkor te már most elkezded a felkészülést a téli ünnepekre. Természetesen nem arra gondolunk, hogy már most karácsonyi hangulatot teremts az otthonodban. Mindennek megvan a maga ideje!

De ha szeretsz saját készítésű, kreatív és mindezek mellett környezettudatos meglepetéseket ajándékozni, akkor bizony ehhez már most érdemes összegyűjtened a jobbnál jobb ötleteket.

Szeretnénk megkönnyíteni ezt a munkát, ezért mutatunk neked néhány olyan Facebook csoportot, ahol elmerülhetsz a zöld és kreatív ötletekben.

Vigyázat, a közösségi média használat igazi függőséget okozhat! Csak mértékkel! 😀

Kattints a képekre és már látod is!

Újrahasznosítás Kreatívan

106ezer felett jár a tagok száma ebben a közösségben. Mindenféle újrahasznosításra találsz itt ötleteket, bőven szerezhetsz ihletet ajándékokra is.

Kézzel készített Karácsony

Több, mint 22ezer taggal talán a legnagyobb ilyen témájú közösség. A csoport azoknak szól, akik hajlandóak a boltitól és a kommersztől eltérve a saját két kezüket bevetni azért, hogy még hangulatosabb legyen idén az Ünnep.

Kézzel készített TÉL

Ebben a csoportban is 10ezer fölött van a tagok száma. A csoport témája a TÉL! Fontos szerepet kap a MIKULÁS,KARÁCSONY hiszen a tél legszebb ünnepei.

Minden újrahasznosítható

A több, mint 12ezer tagú közösségbe azokat várják,  akiknek ötlete van és elég kreatívak ahhoz, hogy a környezetünkben található „szemetet” az újrahasznosítás jegyében használhatóvá tegyék.  Ebben az időszakban itt is az ajándékok készítése a fő téma.

Ha nem csak a karácsonyi készülődésre szeretnél új ötleteket szerezni, ezeket a csoportokat is érdemes követned:

Kézzel készített ősz

Kézzel készített mindennapok

Esküvői dekoráció saját kezűleg

Ezeknek a közösségeknek a célja a hulladék csökkentése azáltal, hogy a tárgyakat és anyagokat újra és újra felhasználjuk.

Ehhez a témához kapcsolódik a 3. osztályosoknak készült matek keresztrejtvény megoldása is. Kattints a képre és nyomtasd ki a feladatlapot!

Zöld_matek_feladatok_3osztaly22r

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!