Itt a blogon évről évre felhívjuk a figyelmed az Európai Hulladékcsökkentési Hét kampányra, az utóbbi két évben pedig a Zöld Matek saját akcióval is nevezett a programra.

Idén sem lesz ez másképp. 🙂

Mielőtt azonban megmutatnánk a saját terveinket, téged is biztatunk a részvételre!

2017-ben november 18-26. között lelkes önkéntesek akcióival találkozhatsz majd, amelyek közös célja felhívni a figyelmet:

  • a hulladék keletkezés megelőzésére
  • a keletkezett mennyiség csökkentésére
  • a termékek újrahasználatára
  • az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is van egy kiemelt téma:

Adj új életet tárgyaidnak!

Ez a hét az újrahasználat és a megjavítás szellemében fog telni. Te is segíthetsz, hogy a jövőben egyre többen figyeljenek a használt tárgyak adományozására, illetve ezek vásárlására, és az elromlott vagy eltörött tárgyak megjavítására.

Magánszemélyek, pedagógusok, vállalkozók és civil szervezetek akcióit is várják.

Itt egy kis segítség, ha vállalod a részvételt:

  1. Gondolkodj kreatívan és tervezd meg az akciódat! Ehhez sok segítséget találsz a kampány oldalán.
  2. Regisztráld az akciódat az online felületen, készítsd el az akcióhoz szükséges anyagokat és ösztönözd környezeted a részvételre. A regisztrációban jelölheted, ha akcióddal szeretnél pályázni az Európai Hulladékcsökkentési Díjra.
  3. 2017. november 18-26: Valósítsd meg a tervezett akciót!
  4. Év végén készíts a megvalósított akciódról egy beszámolót a koordinátor szervezetnek! Ez a beszámoló lesz az alapja a pályázatodnak az Európai Hulladékcsökkentési Díj elnyeréséért.
  5. Jövő májusban lesz az Európai Hulladékcsökkentési Díj eredményhirdetése, ahol az előző évek tapasztalata szerint akár a te akciód is nemzetközi elismerést kaphat!

Mivel éppen október 31-én jelenik meg ez a bejegyzés, egy vidám Halloween témájú online feladatot készítettünk, amivel a kicsik az összeadást gyakorolhatják. Kattints a képre és már indul is a játék!

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!