A múlt heti bejegyzésben sok jó ötletet találsz a tudatos fogyasztásra, egészségesebb táplálkozásra és akár a takarékoskodásra is.  Mi is folyamatosan próbálunk új szokásokat bevezetni és jobban odafigyelni például a konyhában. Ehhez most nagy segítség érkezett. Ő Cidri, az új fagyasztószekrény 😀

cidri

Eddig csak a kombi hűtő aljában volt egy kis három fiókos fagyasztó részünk, ahová éppen befért néhány zacskó zöldség és gyümölcs, pár előre vásárolt hús és pár adag elkészített maradék étel. De a fagyasztás nem volt a mindennapi konyhai tervezés és gyakorlat része. Ebben az évben viszont már lelkesen várjuk az első friss zöldségeket és gyümölcsöket, végre meg tudjuk őket őrizni a későbbi hónapokra is!

Mi mindenben számítok az új családtagra?

  • Tudatosan figyelem a zöldségek és gyümölcsök szezonját és minden általunk kedvelt csemegéből fagyasztok le néhány adagot. Végre van helyünk és többet raktározhatunk az édesapám csoda-hobbiján termett gyümölcsökből! Reményeim szerint így gyakrabban is fogyasztjuk majd ezeket a finomságokat.
  • Figyelem az árakat és ha kedvenc helyemen szép és akciós húst találok, akkor nagyobb adagot veszek. Most már elférnek a tartalékok az egyik fiókban.
  • Eddig a családnak készített ebéd legkésőbb vacsorára mindig elfogyott. Így ritkán volt alkalmam egy-két adagot lefagyasztani a szűkösebb napokra. Most már tudok előre tervezni és egyszerre több dolgot készíteni a konyhában. Így talán néhány konyhakerülő pihenősebb nap is összejöhet 🙂
  • Raktározok néhány gyorsan elkészíthető csemegét is (kakós csiga, házi fagyi stb.), így bármikor előkaphatok valami egyszerű finomságot, ha váratlanul megéhezik a család.

Cidri ma bekerült a pincébe, a helyére. Beindítottuk és már két fiókot meg is töltöttünk mirelit zöldségekkel és húsokkal. A többi helyre szépen sorban kerülnek majd be a finomságok. Később beszámolunk arról is, hogyan tudjuk megvalósítani a fenti terveket.

A mai feladatlap ovisoknak készült:

Zold_matek_feladatok_ovisoknak25

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!