Az idei Európai Hulladékcsökkentési Hét központjában idén a csomagolás áll. Ezért ezen a héten itt a blogon is ezt a témát járjuk körbe. Minden nap egy új területen vizsgáljuk meg, mit tehetünk a csomagolás csökkentése érdekében. Természetesen a témához kapcsolódó matek feladatlapok sem maradnak el és ezen a héten minden napra jut egy új játékos online feladat is.

Műszaki eszközök csomagolása

Itt érvényesül a legjobban a csomagolás védelmi funkciója. A legtöbb esetben nem tudsz csomagolás nélküli terméket venni. De nézzük, mivel javíthatsz a keletkezett hulladék mennyiségén!

Megelőzés, minimalizálás

Megelőzés

Kirakati vagy kiállított tárgyat vásárolsz.

Minimalizálás

Válassz környezetbarát csomagolást és nagy kiszerelést, ha lehetséges (pl. CD, DVD papírtasakban, újratölthető tintapatron stb.)!

Újrahasználat

A nagy műszaki eszközök csomagolása hatalmas helyet foglalhat. Sajnos nem mindenki tudja ezért sokáig raktározni a dobozokat az otthonában. Pedig egy-egy költözés alkalmával nagyon hasznosak. Próbáld „lapraszerelve” széthajtani a dobozt és úgy raktározni! Vagy vedd elő a barkácseszközeidet!

Innen is meríthetsz ötleteket:

[table id=4 /]

Újrahasznosítás

Szinte ugyanaz érvényes itt is, mint az egyéb termékeknél: a papír dobozok kerüljenek a papírhulladékba, a nejlonzacskók a műanyag közé, a hungarocellt pedig gyűjtsd ezektől is elkülönítve!

A mai feladatlap ovisoknak készült:

Zold_matek_feladatok_oviskonak32

A legújabb játékos feladat pedig a nagyobbaknak szól:

Kattints a képre és teljes képernyőben láthatod a feladatot!

Zold_matek

Save

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!