2019-ben a JÖN Alapítvány és a Hulladekvadasz.hu egy országos Roadshow keretében szeretné a környezettudatos szemléletet tovább terjeszteni.

A szervezet munkájáról korábban már olvashattál itt a Zöld Hősök rovatban (Hulladékvadász, a legapróbb önkéntes). A csapat legújabb ötlete, hogy Magyarországon elsőként környezetvédelmi roadshow-t szerveznek azért, hogy minél szélesebb körben meg tudják mutatni, milyen fontos a környezettudatosság.

Egy olyan utazó programsorozatot álmodtak meg, amellyel országosan mintegy 5000-6000 embert tudnak személyesen megszólítani. A roadshow keretében be szeretnék mutatni  magyarul  az „A Plastic Ocean” című világszerte ismert filmet, ezen felül szakmai előadások és workshop-ok tennék színesebbé a programot a tervek szerint Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Miskolcon és Győrött.

A program keretében a látogatók hasznos információkat kapnak az alábbi témákban:

  • globális műanyagszennyezés problémája és annak lehetséges megoldása,
  • a háztartásokban és vállalkozásokban keletkező hulladék mennyiségének csökkentése,
  • a már keletkezett hulladék megfelelő elhelyezése, illetve újrahasznosítása,
  • az országot egyre jobban ellepő illegális hulladéklerakók elleni küzdelem megismertetése és minél több önkéntes bevonása.

Mivel az Alapítvány jelenlegi forrásai nem teszik lehetővé egy ilyen nagyszabású, Budapesten kívül még 5 magyar nagyvárosban is megrendezésre kerülő környezetvédelmi program megszervezését, most a lakosság segítségét kérik.

Ha tetszik a roadshow ötlete, és szívesen támogatnád a megvalósulását, adományoddal te is segítheted az alapítványt az első magyar környezetvédelmi roadshow megszervezésében!

Csak kattints a képre, és máris az adománygyűjtő oldalra jutsz!

Az óceánokat borító szennyező anyagok jelentős része műanyag hulladék. Pedig ha szelektíven gyűjtjük, a műanyag újrahasznosítható!

Ehhez a témához kapcsolódik a kicsiknek készült legújabb labirintus is. Kattints a képre és töltsd le a nyomtatható PDF-et!

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!