Hosszú hónapokat töltöttünk otthon a családdal, és pár hét házon kívüli oktatás után már itt is a nyári szünet. Nem csoda, ha te is reménykedve böngészed a helyi zöld szervezetek, óvodák és iskolák nyári kínálatát, hátha találsz egy jó kis tábort.

Milyen jó lenne egy olyan öko- környezetvédő- természetjáró tábort találni, ahonnan a gyerekek szemléletformáló új ismeretekkel és élményekkel gazdagodva térnek haza!

Sajnos a hosszú járványidőszak elbizonytalanított sok táborszervezőt, így idén nem bővelkedünk a kínálatban.

Egy kis segítségként azért összegyűjtöttük neked néhány országos szervezet ajánlatát.

Ezekre a táborokra talán még most is akad hely.

Csak kattints a szervező nevére és már olvashatod is a táborok részleteit.

A Magyar Madártani Egyesületet táborai:  Az MME helyi csoportjai, tagjai és aktivistái országos tábori hálózatot működtetnek évtizedek óta. A madármegfigyelés, a kézbe fogható madarak, a természetközeli életmód, a közösségi élmények és az esti tábortűz életre szóló emléket jelentenek.

A Fővárosi Állat- és Növénykert ZOO Tábora alatt a gyerekek közel kerülnek az állatokhoz, megismerik szokásaikat, állatkerti tartásukat. Közben kialakul bennük egyfajta felelősségtudat, hogy óvják, becsüljék az állatokat és a környezetet, amelyben élnek.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság „Bikk-Betyár” természetismereti táborába felső tagozatos gyermekeket várnak. A program során túrázások és kutatások keretében megfigyelik és megismerik a nemzeti park értékeit.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park táborai: Tanulj a természettől – Természet(l)esen. Napközis és bentlakásos nyári természetismereti táborok a védett területek értékeinek felfedezésére.

A Magonc Alapítvány kerékpáros vándortábora Tokaj környékén és a Zemplén-hegységben valósul meg, ahol a napi távok teljesítése közben a résztvevők megismerik a Zemplén és környéke egyedülálló természeti és kulturális értékeit. Közben állóképességük és szociális érzékük fejlődik, elsajátítják a tájékozódáshoz és biztonságos közlekedéshez szükséges ismereteket, és egy jól működő, összetartó közösséget alakítanak ki.

Ha a természetben kirándultok, érdemes megismerkedni a turistautak jelzéseivel. Ezen az új online párosító feladaton az ovisok gyakorolhatják a színek és formák megfigyelését.

Kattints a képre és már indul is a játék!

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!