A Zöld Matek oldalon évről évre biztatunk téged is, hogy csatlakozz az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. Ha mégsem hallottál eddig erről a kezdeményezésről, íme a lényeg:

Ebben az európai kampányban lelkes önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. A novemberi 1 hetes akciósorozatoknak minden évben a hulladékkeletkezés megelőzésének egy-egy specifikus pontjára fókuszáló szlogenje is van.

Idén a programokat 2018. november 17-25. között kell megvalósítani.

Az idei év kiemelt témája a veszélyes hulladékok megelőzése, „Méregtelenítsünk” szlogennel.

Miért éppen a háztartásokban keletkező veszélyes hulladékok?

A veszélyes hulladékok nagyobb kockázatot jelentenek az egészségünkre és környezetünkre, mint a többi hulladéktípus. Így kiemelten fontos, hogy csökkentsük a veszélyes összetevőkkel rendelkező termékek fogyasztását, valamint gondoskodjunk róla, hogy ezek megfelelően legyenek ártalmatlanítva.

Milyen veszélyes hulladékokkal találkozunk a hétköznapokban?

  • Takarítószerek
  • Sütőolaj
  • Fénycsövek/izzók
  • Elektromos és elektronikai hulladékok
  • Gyógyszerek
  • Festékek

Van egy jó ötleted?

Akkor nincs más hátra, regisztrálj akcióddal a kampány oldalán!

Ha szívesen csatlakoznál, de még nem igazán tudod, mi lehet a te akciód, szerezz ihletet a korábbi években megvalósult eseményekből.

Természetesen én is töröm a fejem a Zöld Matek idei akcióján. 🙂

Az idei kiemelt témához kapcsolódva az egyik veszélyes hulladéktípusról, a lámpahulladékról szól a legújabb ovis feladatlap. Kattints a képre és töltsd le a nyomtatható PDF-et!

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!