Újra egy egész hétvégére a természeté a főszerep Gödöllőn! Idén ismét személyesen látogatható a fesztivál, ahol 3 napon át rengeteg ingyenes program várja a kicsiket és nagyokat. 

A Gödöllői Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál hagyományosan egy egész hétvégi szemléletformáló kínálattal várja a látogatókat. Az esemény mottója:„Természet- és Környezetvédelem a Művészet és a Játék erejével”.

A Fesztivál idei témája: „Érzékeny Bolygó”.

Íme néhány családoknak szóló érdekes program a kínálatból.

„David Attenborough Világa” az utóbbi évek legjobb természetfilmjei

Gyerekekkel is bőven találni érdekes természetfilmeket, és környezetvédelmi témájú filmeket is a filmszemle kínálatában. Minden nemzetközi film magyar felirattal látható.

A Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában és az Alsóparkban felállított ledfalon a világ legnagyobb stúdióinak elmúlt két évben forgatott filmjeivel mutatják be az „Érzékeny Bolygó” jelenlegi helyzetét.

Igazi gyerekprogramnak szánják az egyik legsikeresebb tematikus szekció, az animációs filmek bemutatását, ez 3 napon át az alsóparkban matiné vetítés keretében történik.

Az eddigi legnagyobb Trash art Magyarország kiállítás

A Trash Art Magyarország programban résztvevő alkotók újszerű stílussal, látásmóddal és eszközhasználat adnak új életet az újrahasznosítható „hulladékoknak”. A Trash art szobrok az újrahasznosítás követei.

A kiállítás idei Témája: Hazánk nagyvadja

Kattints a képre és lapozd át a részletes programfüzetet:

Élő szobor kiállítás

Az élő szobrok célja egy kicsit megállítani az időt és felhívni a figyelmet a rohanó világ árnyoldataira. Ezt a fiatal művészek élőképei segítik, melyekben különleges anyagokat, sajátos funkciókban használt tárgyakat láthatunk.

Gyerekprogramok

Izgalmas szemléletformáló programokkal várják a kicsiket: lesz Kopó-nyomkereső, Klímasátor, Őszi Bioblitz, Érezd a vadont kalandpark, Zöldforgó élménynap és még rengeteg játékos fejtörő.

Vásár

Közel 60 kiállító várja a családokat, tevékenységeiket játékos formában ismerhetik meg az érdeklődők. Hazánk mind a 10 nemzeti parkja bemutatkozik, tematikus kalandtúrával készülnek a rendezvényre.

Fotókiállítások

Ha csak egyszerűen csodás, megdöbbentő vagy elgondolkodtató képeket szeretnétek látni, járjátok be ezeket a kiállításokat: Varázslatos Magyarország, Trans Natura- erdélyi természetfotósok kiállítása és Ember és Természet diákfotó kiállítás, Tájodüsszeia 2021: fotókiállítás.

Ugye, hogy ott a helyetek? 🙂

Ha kíváncsi vagy még részletekre, bele szeretnél nézni a kínálatban szereplő filmekbe, kövesd a rendezvény Facebook oldalát.

Biztos vagyok benne, hogy a fesztivál minden látogatóban erősíti a növények és állatok védelmének fontosságát. Ezért most ilyen témájú feladatokat tettem át az online felületekre. 

Az ovisok egyik korábbi feladatlapja a baglyok védelmére és sokszínűségére hívja fel a figyelmet a Liveworksheets.com segítségével:

  • a megnyíló feladatlapon kattintással jelöljétek ki a válaszokat
  • ha végeztetek, kattints a Finish gombra
  • a felugró kis ablakban a bal oldali „check my answers” lehetőségre kattintva megjelenik a javítás
  • görgetve nézd meg a javítást: a helyes válaszok zölddel, a hibásak pirossal láthatóak
  • a lap bal felső részén azt is látod, hogy hány pontot értél el, ha a maximum pont 10.

Kattints a képre, és új ablakban megnyílik a feladatlap:

A ragadozómadarakról szól a 4. osztályosok rövid online feladatlapja is. Ha külön ablakban szeretnéd látni a feladatot, kattints az alábbi linkekre:

Sasok és egyéb ragadozómadarak – 4. osztály

De akár itt is kitöltheted a tesztet.

Hogyan tudod meg az eredményt?

  • Kattintsd a Küldés gombra
  • görgess kicsit feljebb
  • kattints a Pontszám megtekintése gombra és
  • a külön megnyíló ablakban a jobb felső sarokban már látod is az elért pontszámot, és minden kérdésnél ellenőrizheted a helyes válaszokat.
Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!