A Ryman Eco egy nagyon mutatós, dekoratív betűtípus. De nem ez a fő előnye. A Ryman angliai papíráru cég és a Grey London kreatív ügynökség által kifejlesztett új betűtípus a fenntartható nyomtatásra kínál megoldást. Az ingyenesen letölthető betűtípus 33%-kal kevesebb tintát fogyaszt, mint hagyományos társaik pl. Arial vagy Times New Roman betűtípus.

Mi a nagy ötlet? Ahogy a képen látszik, ez is egy talpas betűtípus, de a vonalak 3 vagy 2 elkülönült párhuzamos vonalból állnak. Ezzel a köztük futó üres sávokat nem tölti ki a tinta. A betűk formáját úgy alakították ki, hogy normál betűmérettel nyomtatott dokumentumnál ezeket a kitöltetlen fehér részeket gyakorlatilag pótolja a szemünk és agyunk, így jól olvasható marad a nyomtatott szöveg.

Érdemes letölteni erről az oldalról és kísérletezni vele. Minél többet használjuk, annál többet teszünk környezetünkért. Sajnos még a hivatalos magyar változat nem elérhető, így néhány ékezetes betűnk hiányzik. Reméljük, hogy hamarosan már teljes karakterkészlettel használhatjuk!

UPDATE: A Ryman hozzájárult és kiterjesztette a licence-t az fps webügynökség számára. EZEN AZ OLDALON elérhető az új változat is.

Legújabb feladatlapunk ovisoknak készült:

Zold_matek_feladatok_ovisoknak17

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!