Október 10-én újra Komposztálási Ünnepnap! Ehhez kapcsolódóan a Humusz Szövetség arra buzdít minden csoportot, közösséget, hogy október során valósítson meg olyan aktivitást, ami a komposztáláshoz kötődik.

Az ünnepnap és a kapcsolódó kampány célja, hogy az elmúlt évek sikeres akcióit folytatva minél több helyen felhívják a figyelmet a komposztálás jótékony hatásaira.

Ünnepeljük együtt a természet körforgását! Tapasztaljuk meg a benne rejlő EGÉSZséget!

Az idei év témája: a Talaj és az Egészség.

Szoros az összefüggés e két fogalom között, hiszen az egészséges talajból tápláló ételek az emberi fizikai, biológiai jól léthez elengedhetetlenek. A komposztálás biztosíthatja a természet körforgását, érdemes megfigyelni közelről a komposztálásban rejlő EGÉSZséget, teljességet. 

A Humusz Szövetség és a Galgamenti Népfőiskola idén is felhívást intéz oktatási intézmények, civil közösségek számára, biztatva ezzel az ország apraját és nagyját, hogy terjessze, vizsgálja, élje meg a komposztálás szépségeit.

Tanuljunk együtt a természetről, a természettől.

Ismerd meg a pályázat részleteit

A pályázó csoport, közösség feladata, hogy október során valósítson meg olyan aktivitást, ami a komposztáláshoz kötődik.

Nem kell mást tenni, csak jelentkezni, megvalósítani és erről az aktivitásról beküldeni egy fényképes és szöveges beszámolót.

Kategóriánként a legjobbakat (ötletesség, komplex megközelítés, több célcsoport megszólítása, adott évi téma kreatív feldolgozása) szemléletformáló ajándékcsomaggal díjazzák.

Ezen a linken tudsz regisztrálni-

Mit lehet nyerni?

A tevékenységekről készült beszámolókkal (min. 5 kép (jpg), jó felbontású, valamint külön egy szöveges fájl) lehet pályázni a legjobbak díjára:

Kategóriánként a 3 legötletesebb pályázatot díjazzák. A jutalom csomagokban korosztályok szerint játékok, foglalkoztató kiadványok és könyvek lesznek. Minden résztvevő csoport emléklapot kap ajándékba.

A pályaművek beérkezési határideje: 2022. november 25.

További fontos dátumok:

  1. október 10:regisztrációs határidő
  2. október 31:komposztünnep programok megvalósítása legkésőbb eddig
  3. november 25:beszámolók beküldési határideje
  4. december  16:eredményhirdetés

A pályázat részleteit megtalálod a HUMUSZ weboldalán, ahol rengeteg megvalósítható ötletet is találsz korosztályokra bontva.

2020-ban a Zöld Matek is közreműködött a Komposztünnep kampányában. Ekkor készütek az alábbi online játékok.

Kattints a képre és tanuljatok játékosan a komposztálásról!

Ezt tedd a komposztálóba – párosító

 

Komposztlakók – párosító

 

Mi van a komposztban? – csoportosító

 

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!