A karácsonyi nagy összejövetelek után az emberek egy része visszatér a munkába. A szerencsésebbek viszont egészen év végéig otthon tudnak maradni. Hogyan tölthetjük környezettudatosan a téli szünetet?

– Kiránduljunk! Fedezzük fel a téli természetet. Például az állatkerti látogatás télen is nagyon jó program. Ha korábban kihelyeztünk madáretetőket, folyamatosan gondoljunk a madarak etetésére, itatására.

– Pihenjünk! Szervezetünk felfrissül pár nap pihenés, egy-két kiadós alvás után.

– Mozogjunk! A nagy lakomák után testünknek nagy szüksége van a mozgásra. Nem kell megvárni az újévet azzal, hogy egészségtudatosabban éljünk. Ha fehér karácsonyunk van, itt a lehetőség kipróbálni a téli sportokat.

– Együnk könnyű és vitamindús ételeket! Kereshetünk takarékos, pénztárcakímélő recepteket.

– Nézzük át a karácsonyra kapott ajándékokat. Ha véletlenül nem jó a méret, a forma vagy már van hasonló, akkor ebben az időszakban az üzletekben becserélhetjük a termékeket vagy levásárolhatjuk az árát.

– Ha kicsit nyugodtabb napjaink vannak, vegyük elő azokat a dolgokat, amik év közben meghibásodtak, eltörtek vagy kiszakadtak. Tartsunk javító napot. Pár óra ráfordítással újra használhatóvá tehetjük ezeket a termékeket.

A bejegyzéshez kapcsolódó feladatlap 1. osztályosoknak készült:

Zold_matek_feladatok_1osztaly5
Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!