A tudatos életmód nem csak környezetünk, de saját egészségünk védelméről is szól. Figyelnünk kell testük és lelkük épségére és arra kell törekednünk, hogy ezt az egészséget elsősorban természetes módon érjük el! A természet rengeteg kincset ad, amit csak el kell fogadnunk. A tiszta víz, a zöldségek és gyümölcsök mellett a friss levegő, a napfény és a természet szépsége bizonyítottan pozitív hatással van az ember szervezetére.

Töltsünk minél több időt a szabadban! Mit kaphatunk a természettől?

  • Energiát ad, növeli életerőnket: A természet színei, illatai és hangjai által érezzük a körülöttünk élő környezetet és ez saját létezésünk tudatát is felerősíti.
  • Erősíti az immunrendszert: A napfény és a friss levegő bizonyítottan fertőtlenítő hatású, így a gyógyulásban is fontos szerepük lehet.
  • Oldja a stresszt: Számos vizsgálat alátámasztja, hogy a stressz feldolgozásában sokkal sikeresebbek azok, akik több időt töltenek a természetben.
  • Javítja a hangulatot és növeli az önbecsülést: A szabadban végzett sport közben nagyobb mennyiségű endorfin termelődik a szervezetben, ezáltal javítva az ember közérzetét.
  • Támogatja testünk működését: A szabad levegő oxigénben dúsabb, mint a szobáé, így gyorsítja az anyagcserét, levegőcserét. Jobb lesz az ember étvágya, az emésztése és elaludni is könnyebben fog.
  • Segíti a koncentrációt: Egy séta a természetben sokkal pihentetőbb és hatékonyabb, mint egy városi környezetben tett pihenő.
  • Lelki egyensúlyt biztosít: A kutatók azt tapasztalták, hogy a zöld környezetbe költözés mérhető pozitív hatással van az ember lelkére és várható élethosszára is.

A mai matek feladatlap 3. osztályosoknak készült:

Zold_matek_feladatok_3osztaly11

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!