Mától három napig tart hazánk legnagyobb önkéntes hulladékgyűjtő mozgalma, a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció. Idén már ötödik alkalommal rendezik meg az országos nagytakarítást, amire már több mint 85 ezren jelentkeztek előzetesen.

A május 15-17. között zajló jubileumi TeSzedd! akcióra kisebb-nagyobb baráti, munkahelyi közösségeket, családokat és diákokat várnak a regisztrált gyűjtési pontokon a helyi koordinátorok. A kezdeményezés fő célja, hogy az emberek figyelmét felhívja a szemetelés veszélyeire és arra, hogy ezt milyen könnyen elkerülhetjük, ha hulladékainkat a megfelelő helyre dobjuk. Az akció további célja az önkéntes munka minél szélesebb körben való elterjedésének ösztönzése.

Az országban több, mint 1500 helyen várják azokat, akik ezen a hétvégén tenni akarnak a környezetért. Az összeszedett szemét elszállításáról a szervezők gondoskodnak.

Ezzel az akcióval Magyarország csatlakozik a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez is, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek évről évre. Ennek a nemzetközi mozgalomnak a keretében Európa polgárai egyszerre, az elmúlt hétvégén szedték a szemetet.

A programról részletes tájékoztatást kaphatunk ITT és az akció Facebook oldalán.

A következő matek feladatlap 5. osztályosoknak készült:

Zold_matek_feladatok_5osztaly10

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!