A környezettudatos étkezés fő elve a szezonális és helyi alapanyagok használata. Az idénynövények helyben teremnek, így nem kell felesleges szállítással terhelni a környezetet. Termelésükhöz nem alkalmaznak mesterséges szereket és nem kell mesterséges fény az érlelésükhöz. Több bennük a tápanyag és a vitaminok.
Mivel a nagy áruházak polcain ma már mindenféle zöldség és gyümölcs megtalálható az év bármely időszakában, talán nem is olyan könnyű eldönteni, mik az adott idény zöldségei és gyümölcsei.
Ezekben a hónapokban a javasolt alapanyagok egy része nem frissen termett, hanem a téli hónapokban jól tárolható zöldség és gyümölcs.
Február és március zöldségei és gyümölcsei:
alma, burgonya, cékla, dió, édes káposzta, fekete retek, fokhagyma, kelkáposzta, körte, petrezselyemgyökér, sárgarépa, vöröshagyma, zellergumó
Fogyasszunk ezen kívül olajos magvakat, aszalványokat, befőttet és savanyúságot!
A bejegyzéshez kapcsolódó feladatlap ovisoknak készült: