Mindig öröm olyan eseményekről beszámolni, ahol a kisgyermekes családokat szólítják meg, őket ösztönzik és biztatják az egészséges és környezettudatos szokásokra.

Ilyen program Cegléden a már hagyományosan szeptember végén rendezett Picúr Futam. A rendezvény szervezői, a Ceglédi Első Sor Kerékpáros Egyesület tagjai 5 évvel ezelőtt azzal a szándékkal indították útjára a városjáró, kicsi gyerekeknek szóló játékos kerékpártúrát, hogy a városban élő családok kedvet kapjanak a mindennapi kerékpározáshoz.

Idén szeptember 29-én, vasárnap hívták egy 3,5 km-es tekerésre a kisgyerekes családokat. A rövid túra során a gyerekek több állomáson megálltak, hogy játékos, a környezet védelméhez és az egészséges életmódhoz kapcsolódó feladatokat oldjanak meg.

Az első állomáson a két keréken érkező kicsiket a Zöld Matek feladatai várták. A kisebb vagy nagyobb labirintusokban a lámpahulladékot kellett eljuttatni a szelektív gyűjtőedényekbe. A feladat megoldásáért jutalmul pecsétet és a lámpahulladékok hazai gyűjtőjétől, az Electro-Coord Magyarországtól apró ajándéktárgyakat kaptak.

Nézd meg az eseményen készült fotókat:

Ez pedig egy rövid beszámoló a program sikeréről:

Természetesen ti sem maradhattok le a gyerekeknek készített feladatokról. Itt a kisebb és nagyobb labirintus. 🙂

Kattints a képre és nyomtasd ki a letölthető PDF-et:

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!