Június 5. – Ma van a Környezetvédelmi világnap.

Talán még nem késő megmutatni neked, milyen játékos akcióval készültek a világméretű kampány szervezői erre a napra.

A 2018-as világnap fókuszában a műanyagszennyezés legyőzése áll. Minden idei akciónak az a célja, hogy egyre többen utasítsuk el az egyszer használatos műanyagokat. Helyettesítsünk minden ilyen terméket újrahasználható változatokkal!

Ehhez kapcsolódik a kampány kihívása is, mely angolul a #BeatPlasticPollution hashtag kifejezés alatt fut a közösségi oldalakon.

A játék egyszerű, csak 30 mp-et vesz igénybe:

1.) Válaszd ki, melyik egyszer használatos műanyag terméket fogod mától elutasítani és helyettesíteni.

2.) Készíts egy szelfit (fotót vagy videót) azzal az újrahasználható megoldással, amivel az egyszer használatos műanyagot ezentúl helyettesíted.

3.) Oszd meg a fotódat vagy videódat a közösségi oldalaidon, és tag-eld be (jelölj meg) 3 barátod, ismerősöd vagy üzleti partnered, ezzel biztatva őket arra, hogy ugyanezt tegyék 24 órán belül. Ne felejtsd el használni a #BeatPlasticPollution hashtag-et és megjelölni a posztban a szervezőt: @UNEnvironment.

4.) Ennyi az egész! A szervezők hálásak, hogy te is részt veszel a világméretű kampányban.

Íme a játék plakátja:

Ha ennél nagyobb szerepet is szeretnél vállalni a kampányban, mesélj a gyerekeknek a műanyag hulladék káros hatásairól, a helyettesítés lehetőségeiről.

Természetesen ehhez is bőven találsz segítséget (angol nyelven) a kampány oldalán. A képre kattintva le tudod tölteni az iskolai foglalkozáshoz használható programtervet is:

Az iskolai óraterv egy 10 oldalas PDF dokumentum, amelyben az iskolai egyszer használatos műanyagok csökkentésének lépéseihez adnak tippeket.

A műanyaghasználat csökkentéséhez kapcsolódik legújabb, 1. és 2. osztályosoknak szóló szám-kód rejtvény feladatunk is. Kattints a képre és már nyomtathatod is:

Zold_matek_szamkod21_12osztaly

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!