November 18-án útjára indult a 2017-es Európai Hulladékcsökkentési Hét kampánya. Ehhez a kampányhoz idén is csatlakoztunk a Zöld Matek oldalain publikált saját akciósorozattal.

Mire számíthatsz ezen a héten? Sok rejtvényre és érdekes online játékokra. 😀

Az akciósorozat minden feladata kapcsolódik a hulladékcsökkentés témaköréhez.

Idén ez a hét az újrahasználat és a megjavítás szellemében telik. A kampány jelmondata:

Adj új életet tárgyaidnak!

Mit is jelent ez a két fogalom?

„Újrahasználat: Amikor az adott terméket, különösebb fizikai beavatkozás nélkül ugyanarra a célra, vagy tevékenységre használjuk. Ide tartozik az újrahasználatra való előkészítés is, nem csak az újrahasználat.

Megjavítás: Az elromlott, eltörött, vagy nem tökéletesen működő tárgyak, eszközök, gépek egy apró, de szakszerű, vagy kreatív beavatkozással újra működőképesek, használhatóak lesznek. Ide tartozik a helyreállítás, megjavítás, felújítás és átalakítás is. Tehát bármilyen tevékenység melynek köszönhetően ezek újra bekerülnek a mindennapi élet körforgásába.”

Forrás: http://szelektalok.hu/adj-uj-eletet-targyaidnak/

Segíts te is egy megosztással vagy továbbajánlással!

  • Hívjuk fel a figyelmet az eddig háttérbe szoruló használt tárgyak adományozására, illetve ezek vásárlására!
  • Ösztönözzük az embereket arra, hogy mielőtt kidobnak egy elromlott vagy eltörött tárgyat, gondolják végig, hogy az megjavítható-e.

A mi akciónk fókuszában is a keletkezett hulladék csökkentésének egyszerű megoldásai szerepelnek, úgy mint az újrahasználat és a javítás.

Kövest a Zöld Matek Facebook oldalát, ahol hétfőtől péntekig naponta 2 új játékos rejtvény feladatlapot és 1 új online játékot osztunk meg.

Íme egy kis ízelítő. 🙂

A tegnapi napon közzétett első keresztrejtvény megoldásával az 1. osztályosok és ügyes ovisok is gyakorolhatják a számolást. Kattints a képre és nyomtasd ki!

Zold_matek_feladatok_1osztalyrejtveny21

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!