Hűvösre fordult az idő. Hogyan biztosíthatjuk ősszel is a megfelelő vitamin-bevitelt? Természetesen most is a friss, szezonális termények legyenek túlsúlyban.
Még van finom körte, szőlő és az alma egész télen fontos vitaminforrásunk lehet. Kezdődik a birsalma szezon is. Szüretelhetünk naspolyát és süthetünk gesztenyét.
Zöldségekből most a legfinomabb a hónapos és fekete retek, friss saláta készülhet rukkolából, madársalátából vagy spenótból. Gyűjthetünk az erdőben friss gombát, de mindenképp vizsgáltassuk be szakemberrel fogyasztás előtt! És természetesen október végén jön a sütőtök-finomságok időszaka is.
A mai feladat 2. osztályosoknak készült:
Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!