Ha minden igaz, ezen a héten már plusz fokokat látunk a hőmérőn. Ugye az eső és a köd téged sem nem csábít kültéri programokra? Amíg vársz a tavaszra, gyűjts össze sok-sok ötletet, amivel majd hasznosan tudjátok tölteni az időt a szabadban!

Most újabb ötletgyűjteménnyel próbálunk ebben segíteni. Korábban már foglalkoztunk a régi raklapok újrahasználatával. Most ismét az otthon őrzött és feleslegessé vált fából alkothattok valamit:

Elő az egyszerű zöldséges-gyümölcsös ládákkal és készüljön valami csodaszép belőlük!

Egy kis csiszolás és festés, esetleg szögelés és csavarozás után hasznos tárolóhely készülhet, ami igazán szép dísze is lehet a lakásnak.

Mire használhatod a ládákat?

  • Eredeti funkcióját megtartva természetesen tárolásra. De nem csak a kamrában lehet újrahasznosítani azokat, bármelyik szobában betöltheti a rendező, raktározó szerepét.
  • Új funkciót is adhatsz neki: lehet belőle kényelmes fekhely a háziállatnak, vagy egy kis barkácsolással egyéb kisbútor (pl. ülőke) is.
  • Szét is szedheted és anyagában újrahasznosítva készíthetsz a fa deszkákból bármilyen dekorációt (pl. faliképet, táblát).

Kattints a képre és böngészd át a Pinterest albumunkba gyűjtött ötleteket. Ha tovább keresgélnél, akkor a „wooden crate” kifejezést írd a böngészőbe.

Fa ládák újrahasznosítása

A ládákhoz kapcsolódó legújabb matek feladatlap 2. osztályosoknak készült:

Zöld_matek_feladatok_2osztaly24

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!