Év elején érdekes cikket publikált a Daily Mail Online. Egy gépkocsi tulajdonos azzal a panasszal fordult a kereskedőhöz, hogy az újonnan vásárolt Toyota Aygo járművét rágcsálók falatozzák.

Az elkeseredett tulajdonos szerint ennek az oka az, hogy a Toyota új, környezetbarát alapanyagot használt az autó egyes részein. Bár a kereskedő nem látta igazolva, hogy a mókusok valóban a „zöld alapanyag” miatt rongálták meg az autót, de megfizette a négy-ötszöri javítás költségeit.

A Toyota szóvivője szokatlannak, de nem egyedinek nevezte az esetet. A kutató-fejlesztő részleg már dolgozik a megoldáson, hogy a járművektől távol tudják tartani a rágcsálókat.

Nem a Toyota az egyetlen gyártó, aki környezetbarát, növényi eredetű alapanyaggal kísérletezik. A Ford az év végén jelentette be, hogy a Heinz vállalattal közösen dolgoznak a megoldáson, amely során a ketchup gyártásánál visszamaradt paradicsomhéjat használják alapanyagként a műanyag helyettesítésére. A Lotus pedig kenderrostot használ alapanyagként.

A csalódott autótulajdonos végül modellt váltott. A rossz tapasztalatokból tanulva azonban az új Yaris sem parkol éjszaka a szabad ég alatt 🙂

A bejegyzéshez kapcsolódó feladatlap 1. osztályosoknak készült:

Zold_matek_feladatok_1osztaly8
Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!