Közeledik 2016 vége, ezért a tavalyi évhez hasonlóan összeszedtük a blog újabb egy éves tevékenységének eredményét. Ez a kis összefoglaló segít neked, hogy megtaláld azokat az információkat, amire éppen szükséged van.

A Zöld Matek oldalon 2016-ban ez a 92. bejegyzés. Minden héten kedden jelentkező írásainkkal igyekeztünk az ovis és általános iskolás korosztályok mindegyikének változatos feladatokat készíteni. A nyáron indult csütörtöki programajánlókkal pedig szerettük volna még színesebbé tenni az otthoni környezeti nevelést.

Az Ingyenes feladatok legördülő menüjében könnyen eléred a megfelelő korosztálynak szóló bejegyzéseket és feladatokat.

Mit találsz még az oldalon?

  1. Már ezernél többen kértétek a rendszeres Zöld Leveleket. 😀
  2.  A Játékos tanulás jegyében már 20 egyszerű feladat készült.
  3. Ebben az évben az új Zöld Hősök rovatban 11 érdekes szervezetet és személyt ismerhettél meg.
  4. Azok, akik még többet szeretnének gyakorolni vagy egyszerűen kedvelik a környezetvédelmi témájú játékos feladatokat, az alábbi feladatgyűjteményeink közül válogathatnak webáruházunkban:
Egy évvel ezelőtt készítettünk egy 2016-os feladatlistát. Most megnézheted, mit sikerült valóra váltani a terveinkből:

Valóra váltottuk 2016-os terveinket?

  1. A blogon továbbra is hetente jelentkezünk új írással és hozzá tartozó matek feladattal.: SIKERÜLT! Sőt, nyár óta hetente két bejegyzést tettünk közzé!
  2. A feladatok tartalmát még jobban az igényeitekhez igazítjuk.: ALAKUL! Egyre inkább játékosabb, kreatív feladatokat teszünk közzé (pl. a keresztrejtvények), hogy a gyerekek ne a tankönyvi feladatokhoz hasonlítsák a Zöld Matek feladatokat. Inkább tekintsék játékos kikapcsolódásnak a gyakorlást.
  3. A játékos tanulást segítve új digitális megoldásokkal szeretnénk a gyerekek számára még izgalmasabbá tenni a gyakorlást. RÉSZBEN SIKERÜLT! Bár újabb digitális megoldásokat nem találtunk ki, a játékos tanulás rovat feladatai tovább bővültek.
  4. Újdonságra is számíthattok: szeretnénk olyan tartalmat készíteni, ami a gyerekek nyelvén szól a zöld témákról. SIKERÜLT! Ennek köszönhetően készült a labirintus, a keresztrejtvények és a programajánló rovat is.
  5. Kicsit változik a Zöld Levél tartalma is, de erről majd a szerdai levélben olvashattok többet. SIKERÜLT! Az idei levelek már a Zöld Matek oldallal kapcsolatos hírekről és jelentősebb eseményekről szólnak, természetesen újabb ajándék feladatokkal.
  6. Rendbe tesszük a veletek megosztott, egyre bővülő Ajándék feladatlap mappát, hogy könnyebben megtaláljátok, amire szükségetek van. SIKERÜLT! Ezt már januárban megvalósítottuk, azóta évfolyam szerint böngészhetitek az ajándék feladatokat is.
Mi elégedettek vagyunk az eredménnyel! Természetesen újabb tervekkel készülünk már a jövő évre!

Várunk vissza 2017-ben! 🙂

Természetesen nem maradhatnak el az év végi sudoku feladatok sem!
Hópihés sudoku kicsiknek:
És nagyoknak:

Save

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!