Neked is feltűnt már, hogy lépen nyomon valamilyen környezetvédelmi témájú jeles napot ünneplünk? Néha talán feleslegesnek találod ezeket az ünnepnapokat, pedig nagyon jó alkalmat adnak a környezeti nevelésre.

Minden zöld jeles nap lehetőséget ad arra, hogy a környezetvédelem egy-egy apró témájában alaposabban elmerüljetek. Ilyenkor a világszervezetek és a hazai zöld szervezetek honlapjain és közösségi oldalain jobbnál jobb összefoglalókat, a gyerekek szemléletformálásához felhasználható segédanyagokat találhatsz.

Hogyan készülhetsz fel előre ezekre az eseményekre? – Ebben segít ez a 2021-es naptár. 🙂

Nincs más dolgod, mint a képre kattintva letölteni az idei zöld jeles napok gyűjteményét PDF formában, és biztosan nem maradsz le a fontos környezeti témájú ünnepekről:

Ahogy az előző heti bejegyzésben ígértük, most év elején többféle megoldást mutatunk arra, hogy a korábban megszokott Zöld Matek feladatsorokat teljesen online oldhassák meg a gyerekek. Az idei első bejegyzésben a Google Űrlapok segítségével készített 4. osztályos feladatlapot próbálhattátok ki.

Most az óvodások egyik korábbi feladatlapját digitalizáltuk a Liveworksheets.com segítségével. Ezt a feladatot fel tudod használni pl. az Energiatakarékosság Világnapján.

  • a megnyíló feladatlapon kattintással jelöljétek ki a válaszokat
  • ha végeztetek, kattints a Finish gombra
  • a felugró kis ablakban a bal oldali „check my answers” lehetőségre kattintva megjelenik a javítás
  • görgetve nézd meg a javítást: a helyes válaszok zölddel, a hibásak pirossal láthatóak
  • a lap bal felső részén azt is látod, hogy hány pontot értél el, ha a maximum pont 10.

Kattints a képre, és új ablakban megnyílik a feladatlap:

 

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!