Idén a Zöld Matek is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjához. Ennek a kezdeményezésnek a keretében lelkes önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Ezen a héten minden évben a hulladékkeletkezés megelőzésének egy-egy specifikus pontjára fókuszáló akciókat is szerveznek. 2015-ben a kiemelt téma a dematerializáció, amire a „Hozz ki többet kevesebből!” mondattal szeretnének mindenkit ösztönözni.

Akciósorozatunk keretében hétfőtől péntekig itt a blogon és Facebook oldalunkon naponta jelentkezünk a hulladék témakör egy-egy érdekes területével.

Már a blog egy évvel ezelőtti indulásakor kiemelten foglalkoztunk a környezettudatos magatartás egyik fő területével, a hulladékcsökkentés céljával. A hulladékpiramis szintjeiről korábban megjelent írásainkat és a hozzájuk kapcsolódó matek feladatokat az alábbi linkeken érheted el:

Az újrahasználat és újrahasznosítás (újrafeldolgozás) fogalmát gyakran összekeverik az emberek. Az alábbi infografikával szeretnénk világossá tenni a lényegi különbségeket (A grafika a képre kattintva nagyobb méretben is letölthető):

Zold_matek_infografika_ujrahaszn

Az újrahasználat témájához kapcsolódva készült ez az ovis feladatlap:
Zold_matek_feladatok_ovisoknak22
Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!