Ahogy tegnap írtuk, ezen a héten mi is lépésről lépésre végigvesszük azokat a lehetőségeket, melyek segítenek saját hulladéktermelésünket csökkenteni.

A 8R iránymutatás következő két jó tanácsa:

Replace – Helyettesíts

Keresd azokat a környezettudatosabb megoldásokat, amelyek az adott terméket vagy szolgáltatást érdemes helyettesíteni. Például vásárlás helyett bérelj!

Refuse – Utasítsd vissza

Amíg nem érdeklődtél ennyire a környezettudatosság iránt, biztos te is örültél minden apró ajándéknak, ingyenesen kapott holmiknak.

Ma már te is tudod, hogy semmilyen felesleges dolgot nem érdemes elfogadni. És határozottan vissza kell utasítani azokat a holmikat, amelyek károsak a környezetünkre. Ilyen lehet a szórólap, a nejlonzacskó, a szívószál vagy éppen egy ingyenes reklámajándék.

Étkezésnél jobb azokat a megoldásokat választani, ahol az étel elfogyasztása után nem marad semmilyen hulladék. Ha mégis így történik, próbáld kreatívan felhasználni. Erre jó példa a legújabb ovis feladatlap.

Kattints a képre és nyomtasd ki a letölthető PDF-et:

De elhasznált, lecserélt dolgok anyagát is lehet még hasznosítani. Ehhez a témához kapcsolódik ez a 7. osztályos feladatlap.

Jöjjön még egy online játék is a témában. Keresd ki az angol szavakat!

Kattints a képre és indulhat a játék:

8R szókereső

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!