Lezárult a Karakter Kommunikációs Iroda 2017-es Nemzetközi Környezetvédelmi Karikatúra pályázata, melyre a „Földünk. Ahogy mi szeretjük!” címmel várták a hivatásos és amatőr karikaturisták, szatirikus képzőművészek és reklámgrafikusok alkotásait.

A már hagyományosan, évről évre újabb környezetvédelmi témát feldolgozó pályázat témája idén a következő volt:  „Mindannyiunk élőhelye a Föld, nélkülözhetetlen számukra. Vajon ezt tudjuk is éreztetni szeretett bolygónkkal?”.

Kolumbiától Malajziáig 234 színes alkotás érkezett a megmérettetésre. A környezeti felelősségvállalás sok-sok területét ábrázolták, a képeken nemcsak a természeti környezet megóvása, hanem a városi élet kihívásai is megjelentek. Politikusok, termékmárkák, területi konfliktusok és az új élőhely keresése is visszaköszön a képekről, de a háborúk és a terrorizmus okozta sebek problémája is megjelent a művekben.

Több mint 230 pályázó, több mint 550 alkotás közül a zsűri döntése alapján az első helyezett:

Liu Qiang – Choice – Kína

A 48 legjobb grafikát EZT A GALÉRIÁT ÁTLAPOZVA te is megismerheted. De személyesen is láthatod a képeket a budapesti Klebelsberg Kultúrkúria Zöldág Fesztiválján december 14-ig.

December 1-jén elindítottuk a 2017-es, új adventi naptárunkat a Facebook oldalon.

Az eddig megjelent 4 feladatlapot az alábbi képekre kattintva érheted el:

Zold_Matek_adventi_naptar_201701

Zold_Matek_adventi_naptar_201702

Zold_Matek_adventi_naptar_201703

 

Zold_Matek_adventi_naptar_201704

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!