Nyakunkon a farsangi időszak. Ilyenkor hirtelen ránk szakad a feladat, hogy jelmezt szerezzünk a gyerekeknek. De hogyan tegyük ezt környezettudatosan?

  • Bár tele vannak a nagy áruházak farsangi jelmezekkel, egy szereplés kedvéért ne vásároljunk feleslegesen új jelmezt! A jelmezvásárlás mellett csak akkor döntsünk, ha gyermekünk hosszabb ideig tudja a vásárolt ruhát hordani. Erre tipikus példa a kislányok hercegnős időszaka. Óvodás korban jó pár évig lehet használatban egy-egy hercegnő ruha vagy tündér szoknya. De ha biztosak vagyunk benne, hogy csemeténk sokszor felveszi majd a ruhát, akkor is próbáljunk az alább felsorolt megoldások közül választani!
  • Használt jelmez vásárlása: A turkálók és az internet is tele van használt jelmezekkel. Ez már tudatosabb döntés, hiszen egy termék újbóli felhasználásáról van szó. Ezeket a jelmezeket később mi is továbbadhatjuk ismerőseinknek vagy eladhatjuk a kereskedő oldalakon.
  • Jelmez kölcsönzése: Mindig vannak aktuális kedvencek, különleges hősök, akinek a bőrébe szeretne a gyermek bújni. A kölcsönzők követik a divatot, ezekben biztosan megtaláljuk a legmodernebb jelmezeket. Egy alkalomra jó döntés a kölcsönzés, bár nem mindig pénztárcabarát megoldás.
  • Készítsünk jelmezt! Sajnos ma már a farsangi mulatság is gyakran az egyre drágább, különlegesebb ruhákról szól. Pedig a jelmezes felvonuláson inkább az ötletes, sajátos megoldásokat kellene díjaznunk. Az egyszerű és nagyszerű lenne az igazán tudatos választás. Próbáljuk ebbe az irányba terelni gyermekeinket, lebeszélve a drága alkalmi öltözékekről. Nincs ötletünk? Az internet ma már rengeteg jelmezleírást kínál azoknak is, akik kevesebb fantáziával és kézügyességgel rendelkeznek. Nálunk a gyerekek a közösen tervezett és itthon készített jelmezeikre a legbüszkébbek.

A bejegyzéshez kapcsolódó feladatlap ovisoknak készült:

Zold_matek_feladatok_ovisoknak8
Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!