Ahogy pár hete beszámoltunk róla, egy új fagyasztó segít nekünk egészségesebben és takarékosabban tervezni az étkezéseket. Bár a nagy gyümölcsszezon még nem indult be, már így is sok ételt fagyasztottunk le. Az utóbbi hetekben lelkesen gyűjtjük a műanyag dobozokat 🙂

Anyukámtól megtanulhattam, hogyan kell szép rendben, hely- és időtakarékosan tervezni a fagyasztó használatát. Ő azonban főleg a hagyományos konyha ételeit és nyers húsokat, zöldségeket és gyümölcsöket tartósítja ezen a módon. Ezért utána kellett olvasnunk, hogy milyen további lehetőségei vannak a fagyasztásnak.

Ezeken az oldalakon találtunk tartalmas összefoglalókat és hasznos tanácsokat fagyasztás témában. Azóta már kipróbáltuk a maradék zsemle, kenyér és húslevesalap fagyasztását is. Talán te is találsz bennük újdonságot:

A fagyasztáshoz kapcsolódó feladatlap 5. osztályosoknak készült:

Zold_matek_feladatok_5osztaly20

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!