Az év utolsó hetei legtöbbször az intézkedés, rohangálás jegyében telnek. Pedig jó lenne ebben az időszakban egy kicsit megpihenni, és a családdal érdekes programokkal kikapcsolódni.

Ehhez kerestem neked néhány ötletet. 🙂

Milyen programokkal várnak a hazai nemzeti parkok december végéig?

  • A Balaton-felvidéki Nemzeti Park december 16-án 3 templomos Adventi geotúrát szervez Dörgicsén. Szeretettel várnak mindenkit a dörgicsei mészkő-paradicsom meghódítására. Egy 4 órűs túra keretében lankákba simuló kora középkori templomokat, különleges bányák különleges mészkőfejtési technikáit, karrmezőt, ördögszántást és barlangüregeket lehet felfedezni.
  • A Duna-Dráva Nemzeti Park december 15-én Karácsonyi kézműveskedést szervez Drávaszentesen. A kézműves program a karácsonyi készülődés jegyében telik, saját készítésű ajándékok megalkotásához nyújt hasznos segítséget. A vidám, alkotó délelőttön karácsonyfadíszeket, dekorációkat készíthetnek a gyerekek.
  • A Duna-Ipoly Nemzeti Parkban december 14-én Vörös óriások az égen címmel csillagnéző túrát rendeznek az Agostyáni ökofaluban, a Gerecsei Tájvédelmi körzet tőszomszédságában. Az ökofaluban tett sétán a résztvevők megismerkednek a természetgazdálkodási major életével, két- és négylábú lakóival. Naplemente után, távol a városok fényeitől, a Gerecse sötétjében távcsővel figyelhetik meg a szabad szemmel nem látható jelenségeket, csillagász szakemberek segítségével pedig számtalan érdekességet tudhatnak meg az éjszakai égboltról.
  • A Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársai december 28-án Csillagos égbolt a Fertő felett című csillagászati bemutatóra várják az érdeklődőket.
  • A Körös-Maros Nemzeti Parkban pedig szintén december 28-án Év végi túrát szerveznek a Maros-gáton a deszki öreg tölgyfáig. A karácsonyi töltött káposzta ledolgozása érdekében a résztvevők hosszú sétát
    tehetnek a Maros-gáton, Újszegedtől Deszkig, a hatalmas kocsányos
    tölgyig, amely Csongrád megye leghatalmasabb tölgye. A túra hossza: 15 km.

Ez csak pár ötlet, természetesen nincs szükség szervezett programra ahhoz, hogy a gyerekekkel eltöltsetek pár órát a szabadban. Várnak a parkok, állatkertek, arborétumok és az ünnepi hangulatú városközpontok.

És ne feledkezz meg a téli sportokról sem! Irány a korcsolyapálya, szánkózzatok és síeljetek! 🙂

A kirándulásokhoz jó melegen, rétegesen kell felöltözni. A téli öltözékhez kapcsolódik a legújabb sudoku, amivel már a 3. vagy 4. osztályosok is bátran próbálkozhatnak. Kattints a képre és töltsd le a nyomtatható PDF-et!

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!