Épp eleget tanulnak a gyerekek az iskolában, nem kezdhetünk el otthon egy különórát azért, hogy az általunk fontosnak tartott ismereteket is átadjuk nekik. De akkor hogy érheted el mégis, hogy megismerkedjen a környezettudatos viselkedés fontos lépéseivel? Szerencsére több megoldás közül válogathattok!

Jöjjön most 3 olyan szabadidős tevékenység, amikor együtt lehettek, kikapcsolódhattok és mégis tanulhattok valami hasznosat környezetünk védelméről:

Társasjáték

Játék közben ragadnak meg legjobban az ismeretek. Lehet az egy egyszerű állatos kártya, ahol az állatok tulajdonságaikkal, méreteikkel versenyeznek, vagy egy kreatív építő játék, ahol megújuló energiát kell a gyermeknek alkalmaznia. De szuper társasjátékok is készültek már a környezet védelméről pl. a Gazdálkodj felelősen, Fészek-rakó, Kukatündér vagy az egyszerű Komposzt memória játék. A hazai zöld szervezetek is készítenek hasznos játékokat, így megismerheted pl. a madarakat a Csipogó.hu oldalon vagy elmerülhettek Mimó és Csipek kalandjaiban. Böngészd nyitott szemmel a zöld oldalak gyermekeknek szóló kínálatát!

Kirándulás

Jó időben pedig irány a természet! Persze kicsit borúsabb, hűvösebb időben is útnak indulhattok, hogy egy tanösvényen, egy turistaúton vagy egy kerékpártúrán lássátok, halljátok és érezzétek a természetet. Várnak a hazai állatkertek (ezeket nyáron ebben a cikkben már összegyűjtöttük) és a magyar nemzeti parkok közös honlapján is minden hétre találtok érdekes túrákat. Mi is hétről hétre készítünk nektek egy válogatást a Merre menjünk? rovatunkban.

Alkotás

Itt az oldalon is sokszor adtunk ötleteket arra, hogyan hasznosíthatjátok újra a már feleslegessé vált anyagokat és a természet kincseit. Nézzétek át a Zöld Matek Pinterest albumait és készítsetek ti is valamit! Ha pedig úgy érzed, szükségetek van egy kis inspirációra, miről is készüljön a legújabb rajz, festmény vagy fotó, figyeljétek a Zöld Versenyek oldalán megjelenő újabb és újabb lehetőségeket! A természetről, környezetünkről készült képeitekkel bátran elindulhattok ezeken a versenyeken!

Legújabb matek feladatlapunk 7. osztályosoknak készült:

Zold_matek_feladatok_7osztaly20

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!