Egy korábbi cikkben már írtunk arról, hogy a tudatos, egészséges táplálkozás alapja a helyi, szezonális ételek fogyasztása. Áprilisban és májusban már egyre több friss zöldség és gyümölcs érik a kertekben. Mit érdemes most fogyasztani?
Áprilisban még mindig szedhetünk medvehagymát, megjelenik a friss hónapos retek, kelkáposzta, fejessaláta, karalábé és kínai kel. Vásárolhatunk sóskát, spenótot, rukkolát, madársalátát és spárgát.
Májusban a felsorolt zöldségek mellett már kereshetjük a friss gyümölcsöket: a cseresznyét, epret és szamócát, egrest és a fekete ribizlit. A hónap végén pedig már a korai málna és meggy is érik. Zöldségek közül a jégcsapretek, kapor, karfiol, brokkoli és zöldborsó az újdonság a kertekben. És végre megjelenik a friss sárgarépa, snidling, új és lilahagyma és az új burgonya is.
A legújabb matek feladatlap 1. osztályosoknak készült:
Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!