A környezettudatos étkezés fő elve a szezonális és helyi alapanyagok használata.

Miért fontos ez?

  • Az idénynövények helyben teremnek, így nem kell felesleges szállítással terhelni a környezetet.
  • Termelésükhöz nem alkalmaznak mesterséges szereket és nem kell mesterséges fény az érlelésükhöz.
  • Több bennük a tápanyag és a vitaminok.
Tudod, mi minden kapható most a piacon? Ismered a május szezonális zöldségeket és gyümöcsöket?
Teszteld magad ezzel a szókeresővel:

A szezonális ételekről szól a legújabb 6. osztályos feladatlap. 

Kattnints a képre és töltsd le a PDF-et:

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, csatlakozz a Zöld Matek Közösséghez.
Feliratkozás után a megoldásokon felül további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is várnak rád!