Lépéseink termelik az energiát?

Lépéseink termelik az energiát?

Laurence Kemball-Cook (Pavagen Systems) különleges megoldást fejlesztett ki a közvilágításhoz szükséges energia biztosítására. Olyan járólapokat tervezett, amelyek akkumulátorukban eltárolják az emberek lépései által termelt energiát és ezt a terület közvilágítására...

bővebben
Környezetbarát étterem sóból

Környezetbarát étterem sóból

Különleges étterem nyílt Iránban. A Shiraz sóétterem új irányzatot mutat a környezettudatos építészet és design számára. A helyi sóbányából származó alapanyagból nem csak az étterem falait alakították ki, de sóból készült a bár, az asztalok és még a lépcső borítása...

bővebben
Mit és mennyit igyunk?

Mit és mennyit igyunk?

Az újszülöttek testének 70-80 százaléka víz, a felnőtteké már csak 60, mely az életkor növekedésével tovább csökken. Mivel ezt a vizet folyamatosan használja fel a szervezet, ezért a napi folyadékbevitel mértéke nagyon meghatározza egészségünket. A napi javasolt...

bővebben
Globális küzdelem az erdőirtás ellen

Globális küzdelem az erdőirtás ellen

Az erdőirtás az erdőknek a szakszerű erdőgazdálkodás, újratelepítés nélküli elpusztítása. Ma még a Föld 30%-át erdők borítják, de a rendkívüli ütemű erdőirtás világméretű probléma. Az erdőket több okból pusztítják: mezőgazdasági célok: új földművelésre alkalmas...

bővebben
Mókus rágta Toyota?

Mókus rágta Toyota?

Év elején érdekes cikket publikált a Daily Mail Online. Egy gépkocsi tulajdonos azzal a panasszal fordult a kereskedőhöz, hogy az újonnan vásárolt Toyota Aygo járművét rágcsálók falatozzák. Az elkeseredett tulajdonos szerint ennek az oka az, hogy a Toyota új,...

bővebben
A tojástartók 6 új élete

A tojástartók 6 új élete

Sok háztartásban gyűlnek össze a tojástartó dobozok. Gyakran elfelejtjük a tartót magunkkal vinni a bevásárlásra? Újabb és újabb dobozok sorakoznak a polcon és nem tudjuk, mihez kezdjünk velük? Íme néhány ötlet az újrahasználatra és újrahasznosításra: Vetőmag ültetés:...

bővebben
Együnk szezonális ételeket!

Együnk szezonális ételeket!

A környezettudatos étkezés fő elve a szezonális és helyi alapanyagok használata. Az idénynövények helyben teremnek, így nem kell felesleges szállítással terhelni a környezetet. Termelésükhöz nem alkalmaznak mesterséges szereket és nem kell mesterséges fény az...

bővebben