Friss hírek

Rólam

Burgmann Nóra vagyok, a Zöld Matek oldal megálmodója. 3 gyermek anyukájaként egyre fontosabbnak tartom a tudatos magatartást, a fenntarthatóságra nevelést és a környezet védelmét.

Miért Zöld?

Régóta foglalkozom magánemberként a környezetvédelem témakörével és családanyaként egyre fontosabbnak tartom az egészséges és környezettudatos életre nevelést. Ezt mindenképp a gyermekkorban kell elkezdenünk. Az egyetemen marketing szakon végeztem és fontosnak tartom, hogy a marketing eszközöket olyan pozitív és zöld célokra is használhatjuk, mint a környezettudatos szemlélet megismertetése és elterjesztése.

Miért Matek?
Már gyermekként is a számok, a matematikai kérdések keltették fel a figyelmemet. Pénzügyi és projekt menedzseri munkakörben dolgozó közgazdászként pedig láttam, mennyi területen lehetne használni az iskolában megszerzett tudást a hétköznapi életben is.
Ehhez azonban olyan feladatok, gyakorlatok kellenek, amik a való élet problémáira adnak választ. Megmutatják, hogy a matematika nem egy elvont tudomány, ahol számokkal, képletekkel, ábrákkal és függvényekkel dolgozunk, hogy a végén kapjunk egy eredményt, amit kétszer alá lehet húzni 🙂
Ez a honlap ezt a két érdeklődési területet köti össze: érdekes ötleteket és megoldásokat szeretnék kínálni arra, hogy a gyerekek a matek gyakorlása közben a fenntarthatóság és a környezetvédelem összefüggéseit kutassák és felfedezzék a környezettudatos életmód értékeit.
Miről tanulok, hogy a honlap tartalma egyre értékesebb legyen?
TET_certificateAz oktatásban alkalmazható új digitális megoldásokról:  European Schoolnet Academy “Introducing Technology-Enhanced Teaching” online kurzus
humusz_oklevelA hulladék-ügyről: a Humusz Szövetség által tartott “Tényleg a szelektív gyűjtéstől leszünk környezettudatosak? A hulladékról másként” c. előadássorozat
 Roots and Shoots CertificateA Dr. Jane Goodall nevéhez fűződő Roots and Shoots (Rügyek és Gyökerek) környezeti nevelési programról.

Save

(Visited 887 times, 1 visits today)