Friss hírek

Merre menjünk? November 11. – november 17.

Merre menjünk?

Merre menjünk? November 11. – november 17.

Nagyon jó programokat találtunk a következő hét napra is. Nézd csak!

2016.11.11.-2016.11.17.

Ha a részletekre is kíváncsi vagy, itt találod:

  • Vásárolj a vadonban!: Megnyitotta kapuit az idén 25. éves WWF Magyarország és a Duna Plaza közös virtuális élményparkja. November 2. és 20. között egy kiállítás keretében a látogatók egy mobil applikáció segítségével testközelből is megismerhetnek számos olyan hazai és más területekről származó ikonikus állatfajt, amelyek megmaradt szabadon élő példányai rejtőzködő életmódjuk miatt a hétköznapi ember számára, legfeljebb a természetfilmekben láthatóak. További információ a Duna Plaza oldalán.
  • A hegyvidéki erdők titkai: A Duna-Ipoly és az Őrségi Nemzeti Parkról szól a “Az élő természetvédelem” című előadássorozat utolsó eseménye november 15-én a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében. Részleteket a nemzeti park oldalán olvashatsz.
  • Komposztképzés: A Humusz házban november 16-án rendezett előadáson a komposztálással kapcsolatos kérdéseket beszélik át azon környezettudatos lakosokkal, akik háztartási szerves hulladékukat szeretnék a legkörnyezetbarátabb módon elhelyezni, ezzel is csökkentve a hulladék mennyiségét. Az esemény oldalán találod a részleteket.
  • Környezettudatos lakberendezés és otthonteremtés: A Zöld Életmód tréning következő alkalmán Mátyás Mónika, a Kör Alapítvány vezetője, a ZöldLak létrehozója tart előadást. Az esemény Facebook oldalán megtudhatsz mindent.
  • Hüvelyes termények a fenntarthatóbb mezőgazdaságért és élelmezésért: A Hüvelyes Termények Nemzetközi Éve alkalmából november 17-én a Francia Intézetben tartott félnapos találkozó e növények fontosságára igyekszik felhívni az érdeklődők figyelmét. Francia és magyar kutatók, illetve termelők beszélnek többek között arról, hogy a hüvelyes zöldségek fogyasztása miért előnyös az egészségre nézve, hogyan alkalmazkodnak ezek a zöldségfélék az éghajlatváltozáshoz stb. További információ az esemény oldalán.

Save