Friss hírek

Merre menjünk? November 04. – november 10.

Merre menjünk?

Az őszi szünet utolsó napjaiban is érdekes programokat szerveznek a hazai környezetvédő szervezetek:2016.11.03.+2016.11.10.

 

A képes ajánlatban bemutatott rendezvények részletei:

  • Önkéntesek Napja: Mint minden ősszel, a Budakeszi Vadaspark ismét meghirdette az Önkéntesek Napját, ami ezúttal november 5-ére esik. Az igen népszerű kezdeményezés során a mindig lelkes önkéntes csapat tagjai munkájukért cserébe ingyen belépőt kapnak, és közösen tehetnek azért, hogy még szebb legyen a Vadaspark. További információ a vadaspark oldalán.
  • Őszi darules: a szegedi Fehér-tónál november 5-én és 6-án. A túra során a résztvevők megtekinthetik a Tisza-völgyi Bemutatóház kiállítását, utána pedig a Fehér-tónál megfigyelhetik az éjszakázó helyre behúzó darvakat. A program felhívását ezen a linken találod.
  • Az Alpok virágai a Dráva mentén: A DINPI Klub soron következő előadásán a Dráva forrásvidéke mentén húzódó alpesi hegyláncok, az úgynevezett Drauzug növényvilágát ismerhetik meg az érdeklődők. A programról ezen az oldalon olvashatsz.
  • Vegyszerek a háztartásban: Az Ökoszolgálat szervezésében rendezett Zöld Életmód tréningsorozat következő eseményére november 9-én kerül sor. Az esemény Facebook oldalán megtudhatod a részleteket.
  • A jövő városai az okos városok?: A 14. Környezetvédelmi Hónap keretében megrendezett esemény kérdései: Miért vannak okos városok és okos települések? Mi Budapest, Párizs vagy Pécs koncepciója egy digitális, hálózatba kapcsolt és zöld város kialakításában? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vitatnak meg francia és magyar szakemberek. További információ a Francia Intézet honlapján.