cropped-zoldmatek_logo_pici.png

Zöld Matek kódfejtő rejtvények

környezetünk védelméről

2. és 3. osztályosoknak

a szorzás és osztás gyakorlására

JÁTÉKOS TANULÁS

 

Ezzel a feladatgyűjteménnyel igazi szórakozás a matek gyakorlása.

 

Figyeld, ahogy...

 • gyermeked újabb és újabb matek feladatlapokat kér tőled,
 • miközben egyre többet beszélgettek környezetünk védelméről,
 • és a környezettudatos szemlélet a mindennapjaitok részévé válik.
kodfejto_borito_szorzas_osztas

Visszajelzés attól, aki már használja

"Anya, inkább a kódolós feladatot kérem."
B. Kornél

Ismerd meg a feladatlapokat

 • TALÁLD KI! A rövid jellemzés egy védett állatunkat, növényünket írja le, vagy egy fontos környezetvédelmi kifejezést magyaráz meg.
 • SZÁMOLJ! Egyszerű feladatok a szorzás és osztás gyakorlására 100-as és 1000-es számkörben.
 • KÓDOLJ! A kapott eredményeket az ABC eredményeire kell átváltani, eközben a számok és betűk formája és az ABC sorrendje is rögzül.
 • VÁLASZOLJ! A végén egy kis írás-gyakorlás és a sikerélmény sem marad el.

De mi az a Zöld Matek?

A 2015-ben Ozone Zöld-Díjjal jutalmazott Zöld Matek oldal célja, hogy az óvodás és általános iskolás gyermekeknek olyan feladatokat kínáljon, amelyek témájukban a környezettudatos magatartáshoz és fenntartható fejlődéshez vezető életmód apró lépéseiről szólnak.

A feladatlapok lehetőséget adnak arra, hogy beszélgessetek a környezetvédelemről és arról, mit tehettek ti környezetünk védelméért és egészségetekért.

950 Ft-ért hasznosan tölthetitek a szabadidőt

A feladatgyűjtemény online rendelhető.

30 kódfejtő feladatlapot kapsz egy letölthető PDF dokumentumban.

Egy külön PDF-ben megkapod a feladatlapok megoldásait is.

Ezért nem nyomtatott kiadványt kapsz

 • A postaköltség miatt sokkal drágábban jutnál hozzá a feladatokhoz.
 • A postai szállítás az ökolábnyomunkat is növelné.
 • Nyomtathatod színesben és fekete-fehérben, vagy akár egy használt irodai papír üres hátoldalára is.
 • Saját igényeitek szerint nyomtathatod a feladatlapokat: ami tetszik, azt akár többször is megoldhatjátok vagy a kistestvéreknek is újra kinyomtathatod.
 • Ha egyáltalán nem szeretnél vagy nem tudsz nyomtatni, akkor nyissátok meg a feladatlapot a számítógépen vagy telefonon, és egy újrahasznált irka-firka papírra is felírhatjátok a megoldásokat.

Van még kérdésed?

Mi történik a megrendelés után?

Ha a webáruházban megadod az adataidat és megrendeled a terméket, azonnal kapsz egy automatikus visszaigazoló e-mailt. A 30 kódrejtvényt tartalmazó teljes anyaghoz megrendelés és fizetés után e-mailben kapsz hozzáférést.

Biztonságos itt vásárolni?

Igen, biztonságos. Ismerd meg Általános Szerződési Feltételeinket!

Hogyan tudok fizetni?

Fizetésre banki átutalással van lehetőség. Megrendelésed után azonnal visszajelzést küldünk e-mailben a megrendelés adatairól, valamint elküldjük a fizetési információkat. A fizetési határidő 3 nap.

Mikor kaphatom meg a PDF-et?

Ez csak attól függ, milyen gyorsan tudod a termék árát elutalni. Akár már ma, a megrendelés után pár órával megkaphatod a termék elérhetőségét.

Kellek én is feladatlapokhoz?

A kódrejtvények megoldásához nincs szükség az aktív részvételedre. De az első feladatlapnál érdemes átbeszélnetek, hogyan is lehet eljutni a helyes válaszig!

Ha egyszerűen a gyermek orra elé teszed a feladatlapokat, akkor ez is csak egy lesz a rengeteg fejlesztő feladatgyűjtemény közül.

A feladatlapok a Te segítségeddel telnek meg tartalommal!

A kérdésekre kapott válaszok alkalmat teremtenek arra, hogy beszéljetek egy kicsit a környezetvédelem egy-egy területéről.

Hogyan meséljek neki a környezetvédelemről, ha eddig nem foglalkoztam vele?

A Zöld Matek honlap ebben is a segítségedre lehet. A blogon és a közösségi oldalainkon folyamatosan frissülő, érdekes cikkeket és aktuális híreket találsz.

Mi lehet tudni a szerzőről?

Burgmann Nóra vagyok, a Zöld Matek oldal megálmodója. 3 gyermek anyukájaként nagyon fontosnak tartom a tudatos magatartást, a fenntarthatóságra nevelést és a környezet védelmét. Ezt mindenképp a gyermekkorban kell elkezdenünk. A 2014. novemberében elindított Zöld Matek oldal érdekes ötleteket és megoldásokat kínál arra, hogy a gyerekek a matek gyakorlása közben a fenntarthatóság és a környezetvédelem összefüggéseit kutassák és felfedezzék a környezettudatos életmód értékeit.