Friss hírek

Ismerd meg az állatkertek éjszakai életét!

Védett állatok

Ismerd meg az állatkertek éjszakai életét!

Augusztus utolsó péntekének estéje már hagyományosan az Állatkertek Éjszakájának időpontja. 2012 óta évről évre egyre több állatkert várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással a kalandvágyó látogatókat.

Idén augusztus 25-én leshetitek meg az állatkert lakóinak éjjeli életét. Az Állatkertek Éjszakája nem egyszerűen az Állatkert hosszabb ideig, akár éjfélig tartó nyitva tartását jelenti. Különleges, egyedi, a nappalitól eltérő programokon vehettek részt ilyenkor. Azonban vannak olyan helyszínek, amelyekben az éjszakai látogatást rosszul viselő állatok laknak. Velük továbbra is csak a nappali látogatás alkalmával  találkozhattok.

Az alábbi 12 helyszín vár nyitott kapukkal és egyedi programokkal:

Fővárosi Állat- és Növénykert

Budapesten az állatkert különböző pontjain 23 helyszínen folyamatos, illetve előre meghirdetett időpontban megtartandó bemutatókra kerül sor, az óriáskígyó simogatástól a különböző látványetetéseken és állattréningeken át egészen az oroszlánfókák esti akrobatikus műsoráig.

Három közeli helyszínre kombinált jegyekkel is el lehet jutni, ezek az Állatkertek Éjszakája ideje alatt a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Budakeszi Vadasparkba és a Tropicariumba is érvényesek.

Tropicarium Budapest

A Tropicariumban 20-24 óra között kőhal, aligátor, kígyó és muréna etetéssel várják a látogatókat.

Budakeszi Vadaspark

A vadaspark 19:00 órától éjfélig várja izgalmas éjszakai programokkal az érdeklődőket: éjszakai szakvezetésekkel, “Vakkaraván”-nal, interaktív játszópulttal és előadásokkal készülnek a látogatásotokra.

Debreceni Állat- és Növénykert

Debrecenben is várják az éjszakai látogatókat. A részletes programot még később teszik közzé.

Xantus János Állatkert

Győrben, a Xantus János Állatkertben 16 órától meghosszabbított nyitva tartással 22 óráig várják a látogatókat. A hangulatos fáklyákkal megvilágított sétányokon izgalmas programokban lehet részetek.

Jászberényi Állat- és Növénykert

Jászberényben 19:30-tól 23:30-ig tartanak az éjszakai látogatás programjai.

Kecskeméti Vadaskert

A vadaskert ezen a nyáron többször is meghosszabbított nyitva tartással várta a látogatókat. Ezen a pénteken is érdemes ellátogatni a helyszínre.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Az állatkert hosszabbított nyitva tartással, 9.00 és 23.00 között várja a látogatókat. Az érdeklődők az este folyamán testközelből ismerkedhetnek meg a „nemszeretem” állatokkal, azaz a hüllőkkel, kétéltűekkel és rovarokkal. A testközeli ismerkedés lehetővé teszi, hogy legyőzd félelmedet és megismerd az állatok értékeit. Az élő szóval kísért látványetetések során elsősorban az éjjel aktív állatok természetes viselkedését lehet megfigyelni, mint pl. a tigrisekét, a leopárdokét, a medvékét, a kúszósülökét vagy éppen a mosómedvékét.

Pécsi Állatkert

Az állatkertben 17 órától 22:30-ig várnak a programok: látványetetések, ismerkedés az állatokkal, fizikai kísérlet, távcsöves bemutató és éjszakai túra is van a választékban.

Tisza-tavi Ökocentrum

Ezen az estén Poroszlón is hosszabbított nyitva tartás és programok várják a látogatókat az Ökocentrumban.

Szegedi Vadaspark

A vadaspark élményekben és izgalmakban bővelkedő éjszakai családi programmal, látványos állatetetésekkel és izgalmas állatsimogatóval készül erre az éjszakára. 19 órától 23 óráig várják az érdeklődőket.

Veresegyházi Medveotthon

A Medveotthon is várja ezen a pénteken a késői látogatókat. A részletes program még nem elérhető a honlapon.

A felsoroltakon kívül még rengeteg hazai állatparkot érdemes megismerni. Böngészd a tavalyi gyűjteményünket: 34 állati jó hely Magyarországon.

A legújabb feladatlap egy játékos szám-kód rejtvény 2. és 3. osztályosoknak. Kattints  a képre és már nyomtathatod is!
Zold_matek_feladatok_2osztaly_3osztaly_1
Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, iratkozz fel a jobb oldali sávban található űrlapon.
Feliratkozás után a megoldásokon felül minden korosztály számára további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is hozzáférhetőek!
(Visited 75 times, 1 visits today)