cropped-zoldmatek_logo_pici.png

20 feladatsor 6. osztályosoknak

környezetünk és testünk védelméről

TEDD ÉRDEKESSÉ A MATEK GYAKORLÁSÁT!

 

 

Nektek való, ha gyermeked...

 • 6 osztályos gimnáziumi felvételire készül, vagy
 • szereti az érdekes matek feladatokat, és
 • szeretnéd, ha egyre többet tudna környezetünk védelméről.
6osztaly_borito

Visszajelzés attól, aki már megvásárolta

"A feladatlapokat megkaptam és meg is tudtam nyitni. Nagyon tetszenek. Munkámhoz nagy segítség lesz."
Cs. Virág

Ismerd meg a feladatsorokat

5 különböző típusú feladat, 20 feladatsor

 • Az első feladat az online ReCity Magazin egyik cikkéhez kapcsolódik. A gyermekeknek a magazin korábbi cikkeiből javasolunk egy-egy érdekes írást és ehhez küldünk egy matek feladatot.
 • A második feladat egy öko témájú fotóhoz kötődik.
 • A harmadik feladat megoldásához a Zöld Matek blog egy-egy rövid írását ajánljuk a gyerekeknek.
 • A negyedik feladat is az interneten megtalálható érdekes környezeti információhoz kapcsolódik, az aktuális témára jellemző adatok felhasználásával kell a feladatot megoldani.
 • Végül egy rövid környezetvédelmi témájú kisfilm megtekintésével pihenhetik ki az eddigi munkát. Természetesen az Instant Zöldség videósorozat témájához is tartozik egy újabb matek feladat.

De mi az a Zöld Matek?

A 2015-ben Ozone Zöld-Díjjal jutalmazott Zöld Matek oldal célja, hogy az óvodás és általános iskolás gyermekeknek olyan feladatokat kínáljon, amelyek témájukban a környezettudatos magatartáshoz és fenntartható fejlődéshez vezető életmód apró lépéseiről szólnak.

A feladatlapok lehetőséget adnak arra, hogy beszélgessetek a környezetvédelemről és arról, mit tehettek ti környezetünk védelméért és egészségetekért.

2.500 Ft-ért 100 érdekes matek feladat

A feladatgyűjtemény online rendelhető.

20 feladatsorban 100 érdekes feladatot kapsz egy letölthető PDF dokumentumban.

Egy külön PDF-ben megkapod a feladatlapok megoldásait is.

Van egy ajándékunk is nektek

Szeretnénk még több feladattal segíteni az iskolai felkészülést.

Egy letölthető PDF-ben összegyűjtve megkapod a Zöld Matek honlapon korábban megjelent

28 db 6. osztályos feladatlapot megoldással együtt.

Ezért nem nyomtatott kiadványt kapsz

 • A postaköltség miatt sokkal drágábban jutnál hozzá a feladatokhoz.
 • A postai szállítás az ökolábnyomunkat is növelné.
 • Nyomtathatod színesben és fekete-fehérben, vagy akár egy használt irodai papír üres hátoldalára is.
 • Saját igényeitek szerint nyomtathatod a feladatlapokat: ami tetszik, azt akár többször is megoldhatjátok vagy a kistestvéreknek is újra kinyomtathatod.
 • Ha egyáltalán nem szeretnél vagy nem tudsz nyomtatni, akkor nyissátok meg a feladatlapot a számítógépen vagy telefonon, és egy újrahasznált irka-firka papírra is felírhatjátok a megoldásokat.

Van még kérdésed?

Ott vannak az elmúlt évek ingyenes feladatsorai. Miért ezt vegyem meg?

A Zöld Matek honlap céljához igazodva a gyerekek a fenntarthatóság és a környezetvédelem összefüggéseit kutatják és a modern technika használatával a különböző típusú médiákhoz kapcsolódó feladatok segítségével felfedezik a környezettudatos életmód értékeit.

Hogy próbálhatnám ki, hogy tetszik-e a gyermekemnek?

A Zöld Matek oldalon folyamatosan bővül a 6. osztályosoknak szóló ingyenes feladatok gyűjteménye. Nézd meg az eddigi  bejegyzésekhez készült lapokat! Töltsd le, nyomtasd ki és próbáljátok ki a gyermekkel!

Hány oldalt kell nyomtatnom?

A feladatgyűjtemény egy 65 oldalas PDF dokumentum. A feladatsorok megoldásait egy másik 65 oldalas PDF tartalmazza. A megoldásokat nem kell kinyomtatnod, azt a számítógépen is ellenőrizhetitek.

Mi történik a megrendelés után?

Ha a webáruházban megadod az adataidat és megrendeled a terméket, azonnal kapsz egy automatikus visszaigazoló e-mailt. A 20 feladatsort tartalmazó teljes anyaghoz megrendelés és fizetés után e-mailben kapsz hozzáférést.

Biztonságos itt vásárolni?

Igen, biztonságos. Ismerd meg Általános Szerződési Feltételeinket!

Hogyan tudok fizetni?

Fizetésre banki átutalással van lehetőség. Megrendelésed után azonnal visszajelzést küldünk e-mailben a megrendelés adatairól, valamint elküldjük a fizetési információkat. A fizetési határidő 3 nap.

Mikor kaphatom meg a PDF-et?

Ez csak attól függ, milyen gyorsan tudod a termék árát elutalni. Akár már ma, a megrendelés után pár órával megkaphatod a termék elérhetőségét.

Mi lehet tudni a szerzőről?

Burgmann Nóra vagyok, a Zöld Matek oldal megálmodója. 3 gyermek anyukájaként nagyon fontosnak tartom a tudatos magatartást, a fenntarthatóságra nevelést és a környezet védelmét. Ezt mindenképp a gyermekkorban kell elkezdenünk. A 2014. novemberében elindított Zöld Matek oldal érdekes ötleteket és megoldásokat kínál arra, hogy a gyerekek a matek gyakorlása közben a fenntarthatóság és a környezetvédelem összefüggéseit kutassák és felfedezzék a környezettudatos életmód értékeit.