Friss hírek

Bármerre nézek, sütőtök terem

Bármerre nézek, sütőtök terem

Szeptemberben megjelent a piacon és a zöldséges pultokon a sütőtök. Ez már magában felkelthetné az egészséges táplálkozásra törekvő vásárló figyelmét, de lépten-nyomon Halloween hangulatú képekbe ütközve még érdekesebbnek találjuk ezt a zöldséget.

Aki szereti a sült tök édes ízét, nagyon kedveli ezt a pár hónapot. A legtöbben egyszerűen a sütőben megsütve fogyasztják ezt a rostban és vitaminban gazdag termést. Nem véletlen, hogy a kisbabák az elsők között ismerkedhetnek meg a sütőtök ízével.

De mit tegyen az, akinek nem ízlik a sült tök?

Szerencsére sok más módon is elkészíthetjük a sütőtököt. Főzhetünk krémlevest, hús mellé köretként, püréként is kiváló. De készülhet belőle sokféle édesség: piskóta, torta és lekvár is.

Próbálkozzatok bátran, hátha akad olyan recept, ami utána a család kedvencévé válik. Valahogy fel kell használni az október végén kivájt sütőtökök húsát! Nálunk most éppen sütőtökös-almás muffin készült 🙂

20161011_191409

Az új feladatlap ovisoknak:

Zold_matek_feladatok_ovisoknak31

Ha szeretnéd letölteni a feladatlapok megoldását, iratkozz fel a jobb oldali sávban található űrlapon.
Feliratkozás után a megoldásokon felül minden korosztály számára további AJÁNDÉK FELADATLAPOK is hozzáférhetőek!
(Visited 137 times, 1 visits today)

0 Comments on Bármerre nézek, sütőtök terem

 1. György Ildikó // október 30, 2016 at 6:39 du. //

  Tisztelt Szerkesztőség,

  Nagyon ötletesek a feladatok,csak még nem tudom elképzelni milyen módon tudnám az itteni csángó magyar gyerekeknek kivitelezni?
  Ildikó tanitó néni- Lábnyik

  • Kedves Ildikó!
   Köszönöm a visszajelzést! Tapasztalatom szerint a kicsik szabadidőben is szívesen megoldanak egy-egy játékos feladatot. Sok sikert a használatukhoz!

Comments are closed.