cropped-zoldmatek_logo_pici.png

Zöld Matek keresztrejtvények

környezetünk védelméről

3. osztályosoknak

JÁTÉKOS TANULÁS

 

Ezzel a feladatgyűjteménnyel igazi szórakozás a matek gyakorlása.

 

Figyeld, ahogy...

 • gyermeked újabb és újabb matek feladatlapokat kér tőled,
 • miközben egyre többet beszélgettek környezetünk védelméről,
 • és a környezettudatos szemlélet a mindennapjaitok részévé válik.
30 keresztrejtvény 3. osztályosoknak

Visszajelzés attól, aki már használja

"Köszönöm a feladatlapokat, nagyon tetszenek!"
Sz. K. Ildikó
"Köszönjük, nagy sikere volt. Egyből nekiesett. :-)"
B. Zita

Ismerd meg a feladatlapokat

 • SZÁMOLJ! Egyszerű feladatok: összeadás, kivonás, szorzás és osztás 1000-ig, számszomszédok, kerekítés, zárójel, műveletek sorrendje és matek alapfogalmak.
 • ÍRJ! A kapott eredményeket betűkkel kell a rejtvénybe beírni, így a számok írása is gyakorolható.
 • VÁLASZOLJ! A megfejtések hasznos ismeretekkel gazdagítják a kicsiket és segítik a környezettudatos gondolkodás kialakulását.
 • TETSZIK? Akkor Nektek készült ez a letölthető feladatgyűjtemény!

De mi az a Zöld Matek?

A 2015-ben Ozone Zöld-Díjjal jutalmazott Zöld Matek oldal célja, hogy az óvodás és általános iskolás gyermekeknek olyan feladatokat kínáljon, amelyek témájukban a környezettudatos magatartáshoz és fenntartható fejlődéshez vezető életmód apró lépéseiről szólnak.

A feladatlapok lehetőséget adnak arra, hogy beszélgessetek a környezetvédelemről és arról, mit tehettek ti környezetünk védelméért és egészségetekért.

850 Ft-ért hasznosan tölthetitek a szabadidőt

A feladatgyűjtemény online rendelhető.

30 keresztrejtvényt kapsz egy letölthető PDF dokumentumban.

Egy külön PDF-ben megkapod a feladatlapok megoldásait is.

Ezért nem nyomtatott kiadványt kapsz

 • A postaköltség miatt sokkal drágábban jutnál hozzá a feladatokhoz.
 • A postai szállítás az ökolábnyomunkat is növelné.
 • Nyomtathatod színesben és fekete-fehérben, vagy akár egy használt irodai papír üres hátoldalára is.
 • Saját igényeitek szerint nyomtathatod a feladatlapokat: ami tetszik, azt akár többször is megoldhatjátok vagy a kistestvéreknek is újra kinyomtathatod.
 • Ha egyáltalán nem szeretnél vagy nem tudsz nyomtatni, akkor nyissátok meg a feladatlapot a számítógépen vagy telefonon, és egy újrahasznált irka-firka papírra is felírhatjátok a megoldásokat.

Van még kérdésed?

4. osztályosnak is érdemes megvenni?

Igen. Ő is élvezni fogja a feladatokat! Egy kis gyakorlás neki sem árt, és igazi önbizalomnövelő, hogy ő már az év elején minden kérdésere könnyedén válaszol.

Mi történik a megrendelés után?

Ha a webáruházban megadod az adataidat és megrendeled a terméket, azonnal kapsz egy automatikus visszaigazoló e-mailt. A 30 keresztrejtvényt tartalmazó teljes anyaghoz megrendelés és fizetés után e-mailben kapsz hozzáférést.

Biztonságos itt vásárolni?

Igen, biztonságos. Ismerd meg Általános Szerződési Feltételeinket!

Hogyan tudok fizetni?

Fizetésre banki átutalással van lehetőség. Megrendelésed után azonnal visszajelzést küldünk e-mailben a megrendelés adatairól, valamint elküldjük a fizetési információkat. A fizetési határidő 3 nap.

Mikor kaphatom meg a PDF-et?

Ez csak attól függ, milyen gyorsan tudod a termék árát elutalni. Akár már ma, a megrendelés után pár órával megkaphatod a termék elérhetőségét.

Kellek én is a feladatlapokhoz?

A keresztrejtvények megoldásához nincs szükség az aktív részvételedre. De az első feladatlapnál érdemes átbeszélnetek, hogyan is lehet eljutni a helyes válaszig!
A feladatlapok a Te segítségeddel telnek meg tartalommal!
A kérdésekre kapott válaszok alkalmat teremtenek arra, hogy beszéljetek egy kicsit a környezetvédelem egy-egy területéről.

Hogyan meséljek neki a környezetvédelemről, ha eddig nem foglalkoztam vele?

A Zöld Matek honlap ebben is a segítségedre lehet. A blogon és a közösségi oldalainkon folyamatosan frissülő, érdekes cikkeket és aktuális híreket találsz.

Mi lehet tudni a szerzőről?

Burgmann Nóra vagyok, a Zöld Matek oldal megálmodója. 3 gyermek anyukájaként nagyon fontosnak tartom a tudatos magatartást, a fenntarthatóságra nevelést és a környezet védelmét. Ezt mindenképp a gyermekkorban kell elkezdenünk. A 2014. novemberében elindított Zöld Matek oldal érdekes ötleteket és megoldásokat kínál arra, hogy a gyerekek a matek gyakorlása közben a fenntarthatóság és a környezetvédelem összefüggéseit kutassák és felfedezzék a környezettudatos életmód értékeit.